"Nacer Chadli wordt nieuwe aandeelhouder bij bedrijf achter Standard"

  Chadli wordt na Axel Witsel de tweede Rode Duivel met aandelen bij Standard.

  Opvallend nieuws uit Luik: Rode Duivel Nacer Chadli zou één van de drie nieuwe aandeelhouders worden van Immobilière du Standard de Liège, het bedrijf van Standard-voorzitter Bruno Venanzi. Dat melden L'Echo en De Tijd. Dinsdag werd een deal met zakenman François Fornieri nog afgeblazen.

  De twee andere nieuwe aandeelhouders zijn het bouwbedrijf Solico en professor en Standard-bestuurder Jean-Yves Reginster. Nacer Chadli, die zijn opleiding bij Standard genoot en momenteel aan de slag is bij Istanboel Basaksehir, is na Axel Witsel de tweede Rode Duivel die investeert in het bedrijf achter de Luikse club. 

   

  De drie nieuwkomers verhogen het kapitaal van de projectontwikkelaar tot ruim 7 miljoen euro, aldus L'Echo en De Tijd. Met de geldinjectie kan het bedrijf van Venanzi het stadion van de Rouches vernieuwen.   

   

  Dinsdag liet het financieel geplaagde Standard weten dat de Luikse zakenman François Fornieri dan toch niet zal investeren in Standard. Het was de bedoeling dat Fornieri evenveel clubaandelen zou kopen als Venanzi, maar de deal sprong nog af.

   

  "Op 31 oktober zou de deal afgerond worden, maar mijn bankiers wezen me op de risico's van mijn investering", reageerde Fornieri achteraf. Financiële zorgen leken weer de kop op te steken in Luik, maar met de drie nieuwe investeerders is er opnieuw wat ademruimte.