Fornieri: "Volgens mijn bankiers riskeert Standard financiële en juridische problemen"

  François Fornieri (rechts) met Marc Coucke.

  Bij onze collega's van RTBF heeft François Fornieri gereageerd op de afgeblazen investeringsdeal tussen hem en Standard. "Op 31 oktober zou de deal afgerond worden, maar mijn bankiers wezen me op de risico's van mijn investering."

  "Investeren in Standard kon schadelijk zijn voor mijn bedrijf"

  Zakenman François Fornieri zou oorspronkelijk 50% van de aandelen van Standard-voorzitter Bruno Venanzi overnemen en investeren in een immobiliënvennootschap, die een renovatie van de site van Sclessin zou financieren. 

   

  Maar de onderhandelingen zijn afgesprongen. In een korte mededeling gaf Standard niet mee waarom dat het geval is, Fornieri doet dat zelf wel bij RTBF.

   

  "Ik zou eerst willen verduidelijken dat het helemaal niet om een liquiditeitsprobleem gaat", reageert Fornieri. "De geplande bedragen voor de investering stonden op mijn rekening."

   

  "We hadden een akkoord met Bruno Venanzi en er was een wil om samen stappen te zetten. In principe moest alles op 31 oktober in orde geweest zijn, ik had mijn bestuurders al benoemd."

   

  "Maar één ding hield me nog tegen. Na een analyse waarschuwden mijn bankiers me voor de risico's van mijn investering in Standard. Volgens hen riskeert de club in de toekomst ernstige financiële en/of juridische problemen."

   

  "Dat zou schadelijk zijn voor mijn bedrijf Mithra. Het zou zelfs mijn rekeningen en dat van mijn bedrijf kunnen blokkeren."

  Alles had op 31 oktober in orde moeten zijn, ik had mijn bestuurders al benoemd.

  François Fornieri

  "Scheiding tussen de 2 partijen is nog niet definitief"

  Fornieri zegt ook nog dat Venanzi hem nog gerust probeerde te stellen. "Hij suggereerde om later in het stadionproject te stappen, maar dat was nog steeds een twistpunt tussen ons."

   

  "Ik vond namelijk dat het stadion weer bij de club moest horen en niet bij het vastgoedbedrijf waaraan het net verkocht is."

   

  Toch houdt Fornieri de deur op een kier: "Een scheiding tussen de 2 partijen is misschien nog niet definitief."