Ga naar de inhoud

Wuk? Lampaert en co houden hilarisch West-Vlaams onderonsje in De Panne

 wo 21 oktober 2020 16:46
Is Deens kampioen Asgreen het West-Vlaams al meester, of verstond ook hij er niet al te veel van?

Yves Lampaert heeft met de AG Driedaagse Brugge-De Panne zijn pechseizoen afgesloten met een mooie zege. Na de wedstrijd werden de mannen van Deceuninck-Quick Step nog gevolgd, en dat leverde leuke beelden op. Geniet u even mee.

Geniet mee van het West-Vlaams onderonsje met Lampaert, Van Lerberghe en Declercq

Na de zege van Lampaert kwamen ook ploegmaats Tim Declercq (2e) en Bert Van Lerberghe (7e) - ook makkers bij De Melkerie - bij elkaar voor een "nabeschouwing". Ook Asgreen stond erbij, maar de Deense kampioen is het West-Vlaams hoogst waarschijnlijk nog niet meester.

 

We willen u de beelden niet onthouden en hebben (uiteraard) voor de nodige ondertitels gezorgd. Onze excuses, Gerrit Callewaert!

Lampaert: "I will celebrate this with a big pak friet"

Na een pechseizoen graaide Lampaert dan toch nog zijn overwinning mee, al was het op het ultieme einde. "Dat is toch een opluchting", zegt Lampaert. "Een WorldTour-koers, een heel mooie dan nog. Ik denk dat het heel mooi was om te zien." 

 

"Het was elke seconde opletten, want je kon zomaar op de kant vliegen. Maar we hebben een fantastische inspanning met de ploeg geleverd. Met 4 man in de finale namen we de koers in handen, dan is het een plezier om zo te koersen." 

 

"Bert (Van Lerberghe) vroeg me of hij de sprint voor mij moest aantrekken. Ik zei hem dat hij zijn eigen sprint mocht rijden en dat ik zelf nog iets zou proberen. Dan was het wat pokeren op het einde, eerst lieten ze me niet gaan, maar op de grote baan kreeg ik een gaatje." 

 

"Na een minuut had ik wel wat spijt, want ik voelde de benen ontploffen en de wind was echt verschrikkelijk. Maar eens ik wist dat ik 18 seconden had, wist ik dat ze echt moesten stampen om me terug te halen."

 

Lampaert haalde bij de laatste vraag zijn beste Engels nog boven. "I will celebrate this with a big pak friet en een bickyburger." Geniet ervan, Yves!

Declercq: "Het was kop naar beneden en rammen"

"De tweede plek doet heel veel deugd, maar nog meer dat we de koers winnen. Zeker als dat met een van je beste maten gebeurt, met Yves (Lampaert). Tijdens de wedstrijd zei ik hem nog dat hij zich moest sparen, want hij speelde met de pedalen."

 

"Het was de kop naar beneden en rammen. Toen hij alleen ging, wist ik dat hij de ideale man was. Hij was de sterkste vandaag. Het is een superdag om het seizoen af te sluiten."

 

"De vijfde in de Omloop en de tweede hier. Je zal potverdorie mogen bellen naar Patrick (Lefevere, red.)", grapte Lampaert naar Declercq, die als tweede over de streep kwam.

 

"Of ik al naar "Patje" heb gebeld? Neen, nog niet. Maar ik denk wel dat hij heel blij zal zijn met 1 en 2 op het podium. Dat is echt de max."

Wie heeft de koersbril van Tim Declercq gezien?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.