Ga naar de inhoud

Thibau Nys na 5e plaats in Kruibeke: "Verwacht niet dat dit elke week zal lukken"

 za 3 oktober 2020 19:58
Thibau Nys was erg blij met zijn 5e plaats bij de profs.

Thibau Nys heeft zijn overstap naar de beloften goed verteerd. Bij zijn tweede cross tussen de profs pakte hij uit met een 5e plaats. Daar was de 17-jarige Nys bijzonder blij mee. "Het was top. Ik kan niet veel meer zeggen", vertelde hij na de wedstrijd op VTM.

Alleen Toon Aerts, Laurens Sweeck, Eli Iserbyt en Lars van der Haar reden vandaag een betere wedstrijd dan Thibau Nys in Kruibeke. Hij kwam dan ook met een gebalde vuist over de finish. "Dit had ik echt niet verwacht, echt niet."

 

Vorige week haalde hij de top 10 niet. Hij sukkelde met zijn rug. "Dit is toch een beetje revanche. Vandaag had ik mijn kracht terug en vorige week was die er helemaal niet. Ik ben ontzettend blij met mijn vorm en met mijn wedstrijd. Het was top. Ik kan niet veel meer zeggen."

 

"De omloop was toch technischer dan ik had gedacht en dat speelde in mijn voordeel. Ik kon wat krachten sparen door mijn techniek. Ik denk dat ik het perfect heb aangepakt. Op deze omloop kan je jezelf opblazen, maar ik heb mijn eigen tempo gezocht en ik had het geluk dat ik altijd in een groepje kon zitten met het juiste tempo. Op een bepaald moment ben ik dan zelf koers gaan maken. Ik ben echt blij."

 

Doet dit Nys dromen van meer? "Absoluut. Nu ja, meer, ik wil vooral constant worden. Dat is heel belangrijk. Ik wil regelmatig eens een top 10 rijden. Ik verwacht niet dat het elke week zal lukken of op elke omloop, maar ik hoop dat ik dit af en toe eens kan laten zien."

Ik wil vooral constant worden en dit regelmatig laten zien. Ik verwacht niet dat het elke week zal lukken of op elk parcours

Trainer Paul Van Den Bosch: "Dit is wel een erg grote stap"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.