• home
 • video
 • pas verschenen

  Aerts maakt zegegebaar na spannend duel, sterke Nys finisht als 5e

  Ethias Crosseinde
  Kruibeke
  9/9
  01u 00m
  0123456789

   Toon Aerts heeft in Kruibeke de strijd tegen twee renners van Pauwels Sauzen-Bingoal gewonnen. Hij rekende op een zwaar parcours af met Laurens Sweeck en Eli Iserbyt. Er waren nog mooie ereplaatsen voor de Telenet Baloise Lions: Van der Haar werd 4e en Thibau Nys eindigde als 5e.

   Toon Aerts had na zijn tweede plaats vorige week duidelijk honger. Hij nam in Kruibeke de kopstart en verdween niet meer uit de kop van de koers. Hij kreeg daar al snel het gezelschap van Laurens Sweeck en Eli Iserbyt. De twee ploegmaats probeerden Aerts in de tang te nemen, maar dat lukte niet.

    

   Aerts had zijn beste benen meegenomen en kon op elke prikje antwoorden. In het laatste kwart van de wedstrijd schudde hij dan zelf eens stevig aan de boom. Zo dwong hij Eli Iserbyt in de fout en moest hij alleen nog afrekenen met Laurens Sweeck.

    

   De Belgische kampioen liet zijn tanden zien en bleef lang aanklampen. Op het parcours stapelden de kleine foutjes zich op, maar bij het opdraaien van de verharde strook had Aerts toch voldoende voorsprong om de zege binnen te halen.

    

   In de achtergrond was er ook een knappe prestatie van Thibau Nys. Hij schoof als belofte langzaam maar zeker op en finishte uiteindelijk als 5e, achter zijn ploegmaat Lars van der Haar.

   "Het was opletten vandaag, het parcours veranderde elke ronde"

   "Het was heel moeilijk om hier een uur foutloos rond te rijden met al die grachten die er elke ronde toch een beetje anders bijlagen", vertelde winnaar Toon Aerts na de race. "Je moest echt opletten en de juiste positie kiezen."

    

   "We waren met drie wel aan elkaar gewaagd en het was Iserbyt die als eerste een foutje maakte, meteen gevolgd door Sweeck. Zo kreeg ik een gaatje. Het werd dan toch weer spannend toen Sweeck opnieuw kon terugkomen, maar ik ben hem onder druk blijven zetten."

    

   Met de vorm zit het wel goed bij Toon Aerts. "Ja, ik had niet echt gepiekt naar deze periode, maar ik was wel heel hongerig. We hebben heel lang niet gekoerst en ik denk dat iedereen wel wat op hetzelfde niveau zit nu. We zullen later in het seizoen zien wie er de beste uithouding en basis heeft om dit niveau aan te houden."

   Rituitslag PolderscrossRituitslag Polderscross

     naam
   1Toon Aerts
   2Laurens Sweeck
   3Eli Iserbyt
   4Lars van der Haar
   5Thibau Nys
   6Corné van Kessel
   7Niels Vandeputte
   8Thijs Aerts
   9Ryan Kamp
   10Vincent Baestaens

   Fase per fase

   1. 18 uur 29 match afgelopen
   2. 18 uur 27. Nog een missertje van Aerts, maar zelfs hiermee komt hij niet in de problemen. Bij de volgende gracht kiest Aerts ervoor om te lopen. Sweeck ziet zijn kansen weer groeien. .
   3. 18 uur 25. De grimas op het gezicht van Aerts spreekt boekdelen. Hij wil de zege hier pakken. Het gat op zijn achtervolger groeit. .
   4. 18 uur 24. Iserbyt zal tevreden moeten zijn met de derde plaats op het podium. Hij heeft een achterstand van meer dan 40 seconden.  .
   5. 18 uur 22. Laatste ronde! De bel gaat. Toon Aerts begint als leider aan de slotronde. Maar Sweeck is nog niet uitgeteld. Hij heeft een achterstand van 5 seconden. .
   6. 18 uur 22. Lars van der Haar maakt ook eens van dichtbij kennis met de modder in Kruibeke. Maar hij heeft zijn plaats vast. .
   7. 18 uur 20. Maar nu laat ook Laurens Sweeck zich op een misstap betrappen. De bonus van Aerts groeit opnieuw. .
   8. 18 uur 18. Aerts blijft even hangen op een heuveltje. Sweeck rijdt wel tot boven en kan zo de kloof weer ei zo na dichten.  .
   9. 18 uur 17. Een solo voor Aerts? Voor Laurens Sweeck is het nu buigen of barsten. Eli Iserbyt is uitgeted en Toon Aerts ruikt zijn kans. Hij trekt enorm stevig door en Laurens Sweeck ziet sterretjes. .
   10. Opgave. We horen dat Michael Vanthourenhout uit de wedstrijd gestapt is. Geen fijn seizoensbegin voor hem.  . 18 uur 14.
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   CrossLokeren - Lokeren9 rondesEli Iserbyt
   Kruibeke - Kruibeke9 rondesToon Aerts
   CrossBeringen - Beringen10 rondesToon Aerts
   LeuvenLeuven - Leuven10 rondesLaurens Sweeck