Ga naar de inhoud

Wout van Aert: "Ik rijd een toptijdrit, maar Ganna was een stuk sterker"

 vr 25 september 2020 17:05

Wout van Aert mikte op voorhand op goud in de tijdrit, maar was achteraf tevreden met zijn zilveren medaille. "Ik was hard vertrokken, maar kon dat in het tweede deel voor het tussenpunt niet vasthouden."

Vorig jaar bezorgde Remco Evenepoel ons land zilver op het WK tijdrijden, nu eindigt Wout van Aert op diezelfde ondankbare 2e plaats. "Ik kon niet beter, dus ik moet ermee tevreden zijn", zegt Van Aert aan Sporza.

 

"Ik was hard vertrokken, maar ik kon dat ritme niet vasthouden in het laatste stuk van het eerste deel, toen de wind op kop stond. Ik ging niet meer zo hard als ik in gedachten had."

 

"In het tweede deel ging het weer perfect. Als ik naar mijn waarden kijk, heb ik gewoon een toptijdrit gereden. Ik klop hier heel veel sterke renners. Maar Ganna was gewoon een stuk sterker. Hij heeft hier 100% naartoe kunnen werken en dat heeft een meerwaarde."

"Morgen verken ik parcours wegrit met Naesen"

Van Aert vond in de tijdrit wel de bevestiging dat het met zijn conditie na een zware Tour nog altijd snor zit. "Ik rijd nu van hier nog met mijn fiets naar het hotel, om wat los te rijden en daarna probeer ik maximaal te herstellen."

 

"Morgen zal ik het parcours van de wegrit verkennen, samen met Oliver Naesen. Dan zal ik meer weten."