Ga naar de inhoud

Gilbert fietst al 2 dagen: "Doe het rustig aan en ervaar weinig pijn"

 ma 7 september 2020 14:24
Gilbert op de fiets met mondmasker.
Gilbert brak tijdens Tour-etappe 1 zijn knieschijf op exact dezelfde plaats als 2 jaar geleden.

Philippe Gilbert bouwt rustig zijn conditie weer op na een val in de Tour. "Zaterdag ben ik herbegonnen. Ik hoop zo verder te bouwen en bekijk het dag per dag", vertelt de renner van Lotto-Soudal.

Gilbert blijft niet bij de pakken zitten na zijn val en opgave in Frankrijk. Hij brak zijn knieschijf tijdens de openingsetappe. "Het gaat om een verticale breuk, minder erg dan in 2018. Ik kan dus met de fiets rijden."

 

Twee jaar geleden belandde hij, ook tijdens de Tour, in een ravijn. De editie erna moest hij opgeven door ziekte.

 

"Ik trok nu met vertrouwen naar de Ronde van Frankrijk en dan eindigt die na 100 kilometer door een val. Dat is vervelend, maar je moet vooruitkijken", zegt Gilbert aan de Franse radiozender Europe 1.

Als de pijn na zes uur draaglijk is en mijn knie van de inspanning niet verdubbelt qua volume, kan ik stilaan weer aan competitie denken.

Philippe Gilbert

Zaterdag zat de Belg voor het eerst weer op de fiets om zijn conditie terug te vinden. "Ik heb toen een tochtje gedaan van anderhalf uur, naar de Col d'Eze."


"Zondag zat ik bijna 3 uur op de fiets, ook met een colletje onderweg. Ik deed het rustig aan en voelde weinig pijn eigenlijk. Het doel is nu om rustig verder op te bouwen naar tochten van 5 à 6 uur."


"Als de pijn na 6 uur draaglijk is en mijn knie van de inspanning niet verdubbelt qua volume, kan ik stilaan weer aan competitie denken. Maar ik bekijk het dag per dag en kan nog niet zeggen wanneer dat is."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.