Mourinho na opstootje: "Met team van brave jongens win je enkel Fair Play Cup"

  Hugo Lloris en Heung-Min Son legden het tijdens de rust alweer bij.

  Het opstootje tussen Tottenham-doelman Lloris en collega-spits Son gisteren was snel voorbij. Bij het rustsignaal tegen Everton vloog Lloris naar Son, teammaats moesten ze uit elkaar houden. Na de rust kon er tussen de 2 alweer een knuffel af. Tottenham-coach José Mourinho vond de clash "een mooi tafereel en het bewijs dat zijn team aan het groeien is."

  De uitbarsting van Lloris was te wijten aan het feit dat kort voordien Richarlison dicht bij de gelijkmaker voor Everton was gekomen. De boze aanvoerder wou Son duidelijk maken dat hij niet genoeg druk zette in de opbouw van die kans.

   

  Mourinho kon het incident wel appreciëren en noemt zichzelf de schuldige. De eigenzinnige Portugees vertelde dat zijn spelers opgehitst waren door zijn kritiek op hun zwakke prestatie van vorige week bij de 3-1-nederlaag op Sheffield United. Het relletje toont dat ze meer van elkaar vragen.

   

  "Het is mooi", aldus The Special One. "Als je iemand daarvoor de schuld wil geven, ben ik het. Ik was kritisch voor mijn jongens, omdat zij niet kritisch genoeg zijn voor zichzelf en tegenover elkaar."

   

  "Sonny is een geweldige jongen, iedereen houdt van hem, hij is een teamspeler. Maar in die laatste minuut voor de rust vond de kapitein dat hij meer had kunnen doen voor het team. Daar was een andere inspanning nodig."

   

  "Dat leverde een paar lelijke woorden op, maar ik denk dat dat heel belangrijk was in het groeiproces van het team. Het team kan alleen maar groeien als je veeleisend bent voor elkaar en je een sterke persoonlijkheid toont. Met een team van brave jongens win je alleen de Fair Play Cup. Die heb ik nog nooit gewonnen en daar ben ik ook niet in geïnteresseerd."

   

  "Vandaag zag ik de passie die ik wil zien. Tijdens de rust vertelde ik de 2 kemphanen dat ik er niet aan twijfelde dat ze tot het eind samen zouden vechten."

  Lloris: "Dit gebeurt soms in voetbal, maar we hebben totaal geen probleem"

  Mourinho kwam in november aan boord ter vervanging van Mauricio Pochettino om nog iets van het seizoen te redden. "Als je een seizoen zoals dit speelt, is het als team erg makkelijk om uit elkaar te vallen. We toonden vandaag dat we nog steeds één zijn en klaar om te strijden tot het eind."

   
  De zege tegen Everton was de 200e van Mourinho in de Premier League, waarmee Tottenham oprukte naar de 8e plaats.

   

  Na de match gaven Lloris en Son elkaar een knuffel op het veld, ook al is dat normaal not done bij een coronamatch zonder publiek. De 2 zitten wel in elkaars bubbel.

   

  Het laatste woord was voor Lloris: "Wat er tussen mij en Sonny gebeurde, maakt soms deel uit van het voetbal. Maar we hebben helemaal geen probleem met elkaar. Je kon op het eind van de match zien dat we meer dan blij waren om bij dit team te zijn en de 3 punten te pakken."

  Het opstootje bij het rustsignaal:

  De verzoening:

  En de uitleg achteraf: