Ga naar de inhoud

Brys: "Professionaliteit bij OHL is beter dan wat ik vaak in 1e klasse had"

 di 7 juli 2020 15:51
Marc Brys
Marc Brys is sinds half juni aan de slag bij OH Leuven.

Marc Brys is sinds enkele weken aan de slag als coach van OH Leuven. In moeilijke omstandigheden bereidt hij zijn team voor op de cruciale promotiematch tegen Beerschot, maar Brys is strijdvaardig. "We zullen klaar zijn", zegt hij aan Sporza.

Ook Marc Brys moest dinsdag zijn eerste coronatest ondergaan. "We moeten ons allemaal aanpassen. De gezondheid primeert en dit zal nog wel een tijdje zo duren", reageert de OHL-trainer nuchter.

 

"Die trainingen zonder contacten en zonder kleedkamers te mogen gebruiken, dat was aanvankelijk wel wat puzzelen. En dat lukt ook. We gaan er allemaal bewust mee om, maar eenmaal op het veld denk ik niet dat de spelers er nog veel mee bezig zijn."

 

"Wij focussen op 2 augustus en de wedstrijd tegen Beerschot. De club doet er alles aan om een goeie kern op de been te houden en daar slagen we volop in, ook al zijn de keuzes soms moeilijk. Maar alles verloopt heel correct. Ik heb ook de tijd gekregen om een sportief oordeel te vormen. Er zijn nog slechts 3 à 4 knopen die we moeten doorhakken."

De club doet er alles aan om een goeie kern op de been te houden en daar slagen we volop in.

Marc Brys

"We beogen altijd 1A"

OH Leuven weet nog steeds niet in welke reeks het volgend seizoen zal spelen, maar Marc Brys nuanceert dat probleem. "De club is zo ambitieus en solide dat we altijd 1A beogen. Wordt het toch 1B, dan willen we nog steeds een team van 1A-niveau op de been brengen", zegt de coach.

 

"Wij zullen klaar zijn, met een goeie drive en een goeie mentaliteit. Het is aan ons om er een groep van te maken die sterk zal zijn, ook mentaal. Dat is ook nodig, voor misschien wel de belangrijkste match in de geschiedenis van OHL."

 

Brys heeft ook nog lof voor de professionaliteit van zijn nieuwe werkgever. "Alles is hier op en top geregeld, heel professioneel", stelt hij vast. "Er wordt veel geïnvesteerd in accommodatie en technische hulpmiddelen en we beschikken over veel data om de spelers te meten. Dat is een surplus."

 

"Ook aan de velden wordt dagelijks immens hard gewerkt. Dat is nieuw voor mij en beter dan wat ik vaak gehad heb in 1e klasse."