Limbombe kermt het uit bij coronatest: "Ik ben aan het huilen"

  Stallone Limbombe (OHL) heeft het niet met het staafje in zijn neus.

  De spelers van OH Leuven moeten verplicht elke week een coronatest laten afnemen. 1 speler had het daar wel heel moeilijk mee: Stallone Limbombe. Hij is als de dood voor de test en schreeuwt het hele kabinet van de ploegdokter bij elkaar.  De ploegmakkers van de aanvaller kunnen er alvast om lachen.

  Bekijk hier de opvallende beelden van Limbombe

  "Hopelijk de laatste keer? Neen!"

  "Ik ben aan het huilen. Hopelijk is het de eerste en de laatste keer", vertelt de Belgische flankaanvaller van OH Leuven. Maar hij krijgt meteen slecht nieuws van de verpleegkundige: "Je moet elke week een test afnemen."

   

  Ploegmaat Tom Van Hyfte had er minder moeite mee. "Het is een beetje gevoelig en vervelend, maar het doet geen pijn. Je went er wel aan", vindt de middenvelder. "Het is nodig om veilig te kunnen voetballen, dus dan hoort het erbij. Gewon 5 seconden op de tanden bijten."

  Het is nodig om veilig te kunnen voetballen, dus dan hoort het erbij.

  Tom Van Hyfte

  Pro League: "Meer dan 1.000 testen per week"

  "De coronatesten worden wekelijks afgenomen om de competitie zo veilig mogelijk te laten verlopen", legt Stijn Van Bever van de Pro League uit.

   

  "Alle spelers van de A-kernen worden getest en ook alle mensen daarrond. Het is een veiligheidsmaatregel om eventuele besmettingen onmiddellijk te kunnen opsporen. We testen meer dan 1.000 mensen per week. Hoe sneller we erbij zijn, hoe beter."

   

  Wat gebeurt er bij een positieve test? "Dan wordt die persoon voor één week in quarantaine geplaatst. De rest van het team wordt na 48 uur opnieuw gecontroleerd om na te gaan of er verdere besmettingen zijn."