Schlemiel David Luiz krijgt contractverlenging van jaar bij Arsenal

  David Luiz bezegelde vorige week het lot van Arsenal bij City: voet in 2 tegengoals én rood.

  David Luiz heeft zijn aflopende contract bij Arsenal met één seizoen verlengd, zo maakte de club bekend. Vorige week smeekte de 33-jarige Braziliaan bijna om een contractverlenging, daags na zijn blundermatch tegen City. 

  Vorige week bij de hervatting van de Premier League viel Luiz in, ging in de fout bij de eerste goal van Sterling en kreeg rood na een penaltyfout , netjes omgezet door De Bruyne.

   

  De verdediger ging door het stof, maar besefte ook dat hij bij Arsenal wilde blijven. "Ik had dat al sneller moeten beslissen", klonk het toen. De club aanhoorde zijn bede, vandaag kwam er witte rook voor een extra jaar. 

   

  Luiz komt sinds vorige zomer voor Arsenal uit,  dat bijna 9 miljoen euro betaalde aan stadsgenoot Chelsea. Hij werd er de vervanger van de Fransman Laurent Koscielny, die naar Bordeaux verkaste.

   

  "David is een belangrijke speler voor ons", vertelde technisch directeur Edu. "Met zijn goeie passing en sterke communicatie op en naast het veld helpt hij het team." HIj is echter bezig aan een wisselvallig seizoen.

   

  De ervaren Braziliaan (56 caps) begon zijn carrière in eigen land bij Vitoria. Daarna speelde hij voor Benfica (2007-2011), Chelsea (2011-2014 en 2016-2019) en PSG (2014-2016). Luiz werd zowel met Benfica, Chelsea als PSG kampioen. (lees voort onder foto)

  Rood tegen City.

  Mari en Soares veel langer, Ceballos doet er nog maand bij

  Ook zijn collega-verdedigers Pablo Mari en Cedric Soares tekenden een nieuwe verbintenis in het Emirates Stadium. Pablo Mari wordt definitief overgenomen van het Braziliaanse Flamengo, Soares wordt overgenomen van Southampton.

   

  Beide spelers waren dit seizoen al voor Arsenal aan de slag en tekenden nu langdurige contracten.

   

  Real Madrid-huurling Dani Ceballos blijft dan weer tot het einde van het seizoen in de Britse hoofdstad. De huurovereenkomst met de voormalige Spaanse belofteninternational zou aanvankelijk eind deze maand aflopen, terwijl de Premier League nog tot eind juli loopt.