Ga naar de inhoud

Ook 5 voetballers van Rode Ster Belgrado testen positief op corona

 ma 22 juni 2020 11:32
De spelers van Rode Ster Belgrado vieren de titel met de fans.

Vijf spelers van de Servische kampioen Rode Ster Belgrado zijn besmet met het nieuwe coronavirus. Servië was het eerste land in Europa dat weer massa-evenementen toeliet en betaalt daar misschien nu de prijs voor.

Marko Gobeljic, Njegos Petrovic, Dusan Jovancic en Marko Konatar voelden zich allemaal onwel voor het laatste competitieduel van het seizoen, afgelopen zaterdag tegen Proleter en haakten in laatste instantie af.

 

Branko Jovicic vertoonde geen symptomen maar testte eveneens positief. De rest van de spelers en de trainers werden ook aan een controle onderworpen maar dat leverde geen bijkomende gevallen op.   

 

Rode Ster vierde afgelopen weekend met zijn supporters zijn derde opeenvolgende titel na de thuiszege tegen Proleter. Zowat 18.000 fans woonden de wedstrijd bij en namen daarna deel aan de festiviteiten.

De fans van Rode Ster tekenden massaal present op de titelviering.

Servië was eerste Europees land met massa-evenementen

Servië was een van de eerste landen in Europa waar de maatregelen tegen covid-19 werden versoepeld, en was zelfs het eerste land op het oude continent waar fans opnieuw massa-evenementen mogen bijwonen.

 

Die versoepelingen leidden tot nieuwe besmettingen in Montenegro. Fans die de grens waren overgestoken om de stadsderby tussen Rode Ster en Partizan Belgrado bij te wonen, raakten besmet met het coronavirus. 

 

Gisteren en vandaag maakten tennissers Grigor Dimitrov en Borna Coric bekend dat ze ook besmet zijn. Zijn speelden de afgelopen weken op de Adria Tour, een tennistoernooi in Servië en Kroatië dat georganiseerd werd door Novak Djokovic.

Beelden van het titelfeest van Rode Ster Belgrado

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lees ook: