Ga naar de inhoud

1e match na lockdown en meteen kampioen: Rode Ster Belgrado pakt 31e titel

 vr 29 mei 2020 22:09

Rode Ster Belgrado heeft zijn titel dan toch op het veld kunnen vieren. Mathematisch leek die al lang vast te staan, maar de lockdown moest eerst opgeheven worden voor de buit binnengehaald kon worden.

Rode Ster Belgrado denderde als een pletwals door de Servische competitie. Het verloor dit seizoen maar 1 keer in eigen land, op het veld van eeuwige concurrent Partizan.

 

Om de titel te beklinken moest Rode Ster opnieuw een stadsduel uitvechten, maar nu tegen de kleine buur RAD Belgrado. Die bleken geen partij voor een gemotiveerd Rode Ster, dat bij de rust de champagne al koud mocht zetten, want toen stond het al 0-3. Uiteindelijk werd het nog 0-5.

 

Voor Rode Ster is het de 31e landstitel uit de geschiedenis, althans volgens hun eigen telling. 19 werd het kampioen van Joegoslavië, 1 keer van de Volksrepubliek Servië, 5 keer van Servië & Montenegro en nu voor de 6e keer van Servië.

 

Het is voor de 3e keer op een rij dat Rode Ster de titel binnenrijft, maar voor trainer Dejan Stankovic, als speler bekend van Lazio en Inter, is het zijn allereerste trofee. Hij zit nog maar sinds december op de bank bij Rode Ster.

Beelden van de titelviering

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.