Messi-fan die veld op liep in match met gesloten deuren zal juridisch vervolgd worden

  Deze Fransman rent met zijn telefoon richting zijn idool Lionel Messi.

  Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn geen toeschouwers toegelaten in de Spaanse voetbalcompetitie, maar het verbod houdt een fan van Lionel Messi niet tegen. Getooid in een Argentijns shirt liep hij het veld op in de match Mallorca - Barcelona (0-4).

  Gisteravond laat pikte competitieleider Barcelona de draad weer op met een match in Mallorca. De wedstrijd vond plaats zonder publiek en toch dook er plots een supporter op.

   

  In de 52e minuut stapte een jongeman het veld op. Eerst hield hij halt bij Barcelona-speler Jordi Alba voor een selfie.

   

  Daarna wilde de fan met een Argentijns shirt naar zijn held Lionel Messi, maar daar geraakte hij niet. Het veiligheidspersoneel kon hem bij de kraag vatten, politieagenten staken een handje toe.

  Over hek van 2 meter geklommen

  Na zijn actie gaf de jongeman, een Fransman die op Mallorca woont, een interview aan een radiostation. Hij vertelde dat hij net voor de pauze over een hek van 2 meter was geklommen.

   

  "Ik had dit al lang gepland", zei de jongeman. "Ik wilde een foto met mijn idool. Ik wou naar Messi gaan. Maar ik vroeg eerst Jordi Alba om een foto. Daarna liep ik naar Messi, maar door het coronavirus zag je natuurlijk dat hij geen zin had in een foto."

   

  "Ik heb zonder te aarzelen een foto genomen, maar hij was niet scherp en van de politie moest ik het beeld verwijderen. Ach, het was een leuke ervaring."

   

  De ervaring dreigt wel nog een minder leuk staartje te krijgen. Een dag na de feiten liet La Liga, de overkoepelende organisatie van het Spaanse profvoetbal, weten dat het juridische stappen zal zetten tegen de man.

   

  Volgens La Liga overtrad hij "de protocols opgesteld in het kader van de gezondheidswetgeving en luisterde hij niet naar het veiligheidspersoneel. LaLiga veroordeelt dit soort gedrag, dat de gezondheid van de anderen in gevaar brengt en de integriteit van de competitie schaadt."

  Ik wilde een foto met mijn idool. Dat is me ook gelukt, maar hij was niet scherp en van de politie moest ik het beeld verwijderen.

  De fan houdt eerst halt bij Jordi Alba.

  Daarna rent hij richting zijn idool Lionel Messi.

  Het veiligheidspersoneel onderschept hem.

  Voor de ogen van Lionel Messi (l) grijpen ze hem vast.

  Meer over de wedstrijd:

  Op weg naar het stadion houden de sterren van Barcelona zich netjes aan de coronamaatregelen: