PSV neemt afscheid van Afellay: "Maar deur staat altijd open voor hem"

  Ibrahim Afellay

  Ibrahim Afellay moet op zijn 34e op zoek naar een nieuwe club. Het aflopende contract van de PSV-middenvelder wordt niet verlengd. "Ik waardeer de eerlijkheid van PSV", zegt Afellay, die wel nog wil blijven voetballen.

  Ibrahim Afellay keerde vorig jaar terug bij PSV, de club waar hij ook al van 2004 tot 2011 voetbalde en waarmee hij 4 landstitels veroverde. De voormalige Nederlandse international was na 2 jaar blessureleed pas in december weer helemaal fit en kwam maar tot 4 matchen dit seizoen.

   

  "We hebben Ibrahim uitgelegd wat in onze ogen zijn perspectief is en dat we denken dat dit niet past bij zijn ambities", zegt de technisch manager van PSV John de Jong.

   

  "Omdat we zo ontzettend veel respect hebben voor zijn loopbaan én de manier waarop hij zich na zijn terugkeer heeft gepresenteerd, zijn dat moeilijke gesprekken. We gaan wel goed uit elkaar en we rekenen erop dat het afscheid tijdelijk is."

   

  "Ibi is en blijft een echte PSV'er. Qua voetbal zit zijn tijd bij PSV er nu op, maar onze deur staat altijd voor hem open."

   

  Afellay: "John en Toon (Gerbrands, red.) zijn eerlijk geweest en dat waardeer ik ontzettend. Ze hebben duidelijk laten blijken dat de warmte die ik voel voor PSV wederzijds is en daar ben ik echt blij mee. Ik ben door de jaren heen een echte PSV'er geworden en gebleven. Het is mooi om te horen dat ik hier altijd welkom blijf."

   

  De 34-jarige ex-speler van Barcelona, goed voor 53 caps en 7 goals bij Oranje, denkt nog niet aan stoppen. "Ik ben van mening dat mijn loopbaan er nog niet op zit, dat ik op een goed niveau nog van waarde kan zijn. Ik voel me sinds de winterstop pas echt 100 procent fit. De komende weken ga ik gebruiken om te bepalen of ik bij een andere club nog voor mijn kans wil gaan."