Ga naar de inhoud

Cambuur en De Graafschap moeten in 2e afdeling blijven voetballen

 do 14 mei 2020 19:15
spelers Cambuur
Cambuur stond comfortabel aan de leiding in de eerste divisie.

Ze konden allebei de promotie naar de Eredivisie ruiken, maar Cambuur en De Graafschap bijten in het stof. De rechter geeft de Nederlandse voetbalbond KNVB gelijk. De teams uit Leeuwarden en Doetinchem komen er volgend seizoen niet bij op het hoogste niveau in Nederland.

In ons land discussieert de vereniging van profclubs morgen over de afloop van de huidige competitie, in Nederland was dat al gebeurd. De Eredivisie en de 2e afdeling werden stopgezet, niemand zakt en niemand stijgt.


Met die laatste beslissing waren Cambuur en De Graafschap het niet eens. Ze stonden comfortabel op de promotieplaatsen, maar kochten daar niets mee. De nummers 1 en 2 van de eerste divisie spanden een zaak aan tegen de Nederlandse voetbalbond KNVB.


Rechter Zuurmond gaf de bond gelijk in het kort geding. "Zuur voor de clubs, maar het is verdedigbaar dat de KNVB ervoor kiest geen promotie of degradatie toe te passen", sprak hij.

 

"De KNVB is binnen de bandbreedte gebleven die het vooraf geschetst had. Het is niet zo onredelijk dat het teruggedraaid moet worden."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Cambuur is het niet eens met de rechter:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Top 5 eerste divisie (na 29 speeldagen):

  1. Cambuur - 66 punten
  2. De Graafschap - 62
  3. Volendam - 55
  4. Ajax II - 54
  5. NAC Breda - 50