Engelse bond vervolgt Eric Dier na tribune-incident

  Na de bekerexit begin maart haalde Dier verhaal bij een fan die zijn broer zou beledigd hebben.

  De Engelse voetbalbond (FA) opent een disciplinaire procedure tegen Eric Dier. De middenvelder van Tottenham klom begin maart de tribunes in na een bekerwedstrijd om een supporter de les te lezen. Volgens de FA was het gedrag van Dier "ongepast en/of bedreigend".

  Tottenham werd begin maart op eigen veld door Norwich uit de FA Cup gewipt. Na de wedstrijd stormde Dier, 40-voudig Engels international, de tribunes in om verhaal te halen bij een fan die zijn broer zou hebben beledigd.

   

  De 26-jarige Dier moest door omstaanders in bedwang worden gehouden.   Na afloop toonde Spurs-coach José Mourinho begrip voor de actie van zijn speler. "Dier heeft gedaan wat wij als profs nooit mogen doen, maar gezien de omstandigheden kan ik het wel begrijpen. We zouden allemaal hetzelfde gedaan hebben", zei de Portugees.

  Dier heeft tot 8 mei om te reageren op de dagvaarding.