Tottenham-speler Eric Dier vliegt publiek in om fan te confronteren

  Eric Dier klimt over de zitjes op zoek naar de schuldige.

  Het nieuws over de uitschakeling van Tottenham in de FA Cup is wat naar de achtergrond verdwenen in Engeland door een incident vlak na de partij. Op beelden op sociale media is te zien hoe Eric Dier na de match het publiek induikt op zoek naar een fan. De supporter zou Dier en zijn familie beledigd hebben. "Ik begrijp zijn reactie", zei Tottenham-trainer José Mourinho.

  De versies over wat er precies gebeurd is na de partij lopen uiteen. Volgens sommigen slingerde de geviseerde fan racistische beledigingen naar het hoofd van Gedson Fernandes, een ploegmaat van Dier. Anderen beweren dat het niet om een racistisch incident ging, maar dat de man wel Dier en zijn familie beledigde.

   

  De gemoederen raakten in elk geval verhit en Dier klom de tribune in op zoek naar de man. Hij moest uiteindelijk door enkele stewards in bedwang gehouden worden. De vele omstaanders haalden allemaal hun gsm boven en de beelden gingen al snel viraal.

   

  Of Dier geschorst wordt na zijn uitbarsting, is nog niet bekend. Zijn trainer José Mourinho had ergens wel begrip voor zijn actie. "Hij werd beledigd, net als zijn jongere broer. Wat Eric Dier gedaan heeft, mag een profvoetballer niet doen. Maar ik denk dat het een menselijke reactie is. Ik begrijp het, ik sta achter mijn speler."

   

  "De fans steunden ons tot die laatste gemiste penalty. Maar in dat deel van de tribune zitten vaak geen echte fans. Het zijn mensen die aanwezig zijn op uitnodiging. Echte fans doen zoiets niet."

  Dier wordt tegengehouden door de stewards.

  Beelden van het incident