Ga naar de inhoud

Roeselare-sluitstuk Biebauw: "Competitieformat 1B is kroniek van aangekondigde dood"

 do 9 april 2020 21:04
Wouter Biebauw sprak met Sporza over de situatie van Roeselare en de competitieformule van 1B.

1B is een puinhoop: maar liefst de helft van de clubs kreeg geen licentie voor volgend seizoen. Roeselare is daar één van. De spelers worden al maandenlang niet meer betaald en zijn sinds de coronacrisis ook technisch werkloos. "Het doet pijn om te zien hoe het nu gaat", zegt Roeselare-sluitstuk Wouter Biebauw.

"We begrijpen dat de club het zo moet doen"

"We wachten al maanden op duidelijkheid en op ons loon", vertelt Roeselare-doelman Wouter Biebauw in een gesprek met Sporza.

 

"Dat is niet gemakkelijk, maar we geven de club wel de kans om het nog in orde te brengen. We blijven hopen dat we ons loon nog zullen krijgen. Sinds 20 maart zijn wij ook technisch werkloos. Daardoor krijgen we nu wel iets, maar natuurlijk minder dan normaal. We begrijpen wel dat de club het zo moet doen, ze zit in moeilijk vaarwater."

Het doet pijn om te zien hoe het nu gaat met Roeselare.

Wouter Biebauw

De hamvraag is hoe het verder moet met Roeselare. De club is eerder dit seizoen zelfs al eens een week failliet geweest. Kan de club nog wel blijven bestaan? "Ik hoop daar uiteraard op. Het is een prachtige club die veel mogelijkheden heeft. Het is een kwestie van een goeie balans te vinden tussen de inkomsten en de uitgaves." 


"Ik voetbal in totaal al 10 seizoenen bij Roeselare. Ik ben dus sterk verbonden met de club en het doet pijn om te zien hoe het nu gaat.

(lees voort onder het journaalstuk over de situatie van Roeselare, waarin ook Jens Naessens zijn zegje deed)

"Niemand zit erop te wachten dat we 4 keer tegen dezelfde ploeg spelen"

Niet alleen Roeselare zit in vieze papieren, want ook 3 andere van de in totaal 8 clubs kregen geen licentie voor volgend seizoen.

 

Biebauw: "Ik denk dat het huidige competitieformat in 1B op zijn einde loopt. Het is een beetje de kroniek van een aangekondigde dood. We hebben altijd gezegd dat het geen aangename formule is om 4 keer tegen elkaar te spelen."

 

"Als we nu de play-downs gespeeld zouden hebben tegen Lokeren, dan hadden we 10 keer tegen elkaar gevoetbald in 1 seizoen. Daar zit niemand op te wachten. Zeker de supporters niet en als die niet komen, verlies je ook weer inkomsten."

 

"Het probleem is ook dat de concurrentie in 1B heel groot is om over te gaan naar 1A. Veel clubs gaan maximaal investeren in de hoop om te promoveren en dan zijn er geen reserves meer binnen de club." 

Veel clubs investeren maximaal om te promoveren naar 1A. Dan zijn er geen reserves meer.

Wouter Biebauw

"Veel clubs worden door de coronacrisis een aantal jaar teruggezet in de tijd"

"Ik denk dat de coronacrisis veel kapot kan maken", zegt Biebauw nog, wiens contract op het einde van dit seizoen afloopt. 

 

"Zeker in de sportwereld worden veel clubs nu een aantal jaar terug in de tijd gezet tijdens deze periode. In de sport is het misschien tijd om even stil te staan en geen te drastische beslissing te nemen."

Het volledige gesprek met Biebauw:

Het volledige gesprek met Naessens: