Faillissement van Roeselare is ingetrokken, match tegen Lokeren kan worden gespeeld

  Roeselare is gered.

  Goed nieuws voor tweedeklasser Roeselare: de ondernemingsrechtbank in Kortrijk heeft het verzet van de West-Vlaamse club tegen het faillissement gegrond verklaard. De club kan haar professionele activiteiten weer opnemen en kan morgenavond dus spelen tegen Lokeren.

  Roeselare werd vorige week vanuit het niets failliet verklaard. De club was voor de rechtbank gedaagd wegens openstaande facturen, maar de club tekende verzet aan en mocht zich dinsdag verdedigen.

   

  Roeselare argumenteerde dat het genoeg kapitaal heeft om de schulden weg te werken en dat het faillissement berust op een vergissing. De ondernemingsrechtbank in Kortrijk heeft die argumentatie gevolgd en heeft het faillissement vanmiddag ingetrokken.

   

  De rechter was in zijn vonnis wel streng voor de club. Hij noemde het beleid slordig en veroordeelde de club tot alle gerechtskosten.

   

  Tijdens het voorlezen van het vonnis was een tiental KSV-supporters aanwezig in de zaal. Zij reageerden opgelucht. Morgenavond kan hun club spelen tegen Lokeren. Vorig weekend verloor Roeselare de match tegen Virton met forfaitcijfers.