Xavi: "Ik wil terug naar Barcelona, maar ik wil enkel werken met mensen die ik vertrouw"

  Xavi Hernandez

  Xavi Hernandez verbergt het niet langer. De legende van Barcelona wil graag als coach terugkeren naar de club van zijn hart, maar met zijn eigen project en onder zijn eigen voorwaarden. En hij wil Puyol en Cruijff in zijn staf.

  Voor het eerst sinds hij begin 2020 bedankte om bij Barcelona de opvolger te worden van Ernesto Valverde heeft Xavi (40) met de pers, de Spaanse krant La Vanguardia, gesproken. Voor de huidige trainer van Al-Sadd in Qatar gaat het om uitstel en geen afstel.

   

  "Voor mij is het heel duidelijk: ik wil terug naar Barça, daar heb ik veel zin in. Een paar jaar geleden had ik al een mooi parcours afgelegd, maar nu ik opgeleid ben, weet ik dat ik de spelers echt iets kan bijbrengen", legt de ex-speler van Barcelona (1998-2015) uit.

   

  Toch ging Xavi niet in op de vraag van Barcelona om nu al coach te worden, voorlopig toch. "Ik verberg me niet, ik trek me niet terug. Maar ik wil enkel werken met mensen die ik vertrouw, die loyaal zijn. Ik kan niet werken als er giftige mensen rond de kleedkamer hangen."

  Xavi wil Puyol en Jordi Cruijff in zijn staf hebben

  Xavi wil de volledige verantwoordelijkheid nemen. "Ik heb duidelijk gemaakt dat ik mezelf opnieuw zie beginnen bij Barcelona, maar dan zal ik degene zijn die de beslissingen neemt en niemand anders", benadrukt de ex-middenvelder.

   

  Bovendien gaf hij ook enkele aanwijzingen over de potentiële samenstelling van zijn toekomstige staf. "Dan heb ik het over Carles Puyol, die mijn aanvoerder was bij Barcelona, en Jordi Cruijff, een goede onderhandelaar met veel ervaring op technisch vlak."

  Ik wil enkel werken met mensen die ik vertrouw, die loyaal zijn.

  Xavi Hernandez