Ibrahim Afellay maakt na bijna 2 jaar comeback: "Kippenvel"

  Ibrahim Afellay bedankt de fans van PSV na zijn invalbeurt.

  Het was een prachtig moment zaterdag tijdens PSV - Fortuna Sittard: 10 minuten voor het einde mocht Ibrahim Afellay invallen. Voor de 32-jarige middenvelder betekende dat zijn eerste speelminuten in bijna 2 jaar.

  De supporters van PSV hebben de verloren zoon Ibrahim Afellay weer in de armen gesloten. Vanaf de 4-0 in minuut 50 begonnen ze onophoudelijk zijn naam te scanderen. Een halfuur later zwichtte trainer Mark van Bommel en gunde hij Afellay een invalbeurt.

   

  "Kippenvel. Een fantastisch moment, woorden schieten te kort om dat te omschrijven. De fans hebben een groot aandeel gehad in deze invalbeurt. Als je dan zo wordt toegejuicht, dat is prachtig. Ik werd er een beetje emotioneel van", zei Afellay.

   

  De laatste officiële wedstrijd van Afellay dateert van eind december 2017: Chelsea-Stoke. Door blessures en akkefietjes met trainers raakte de carrière van Afellay in het slop na successen met PSV en Barcelona. Bij Olympiakos, Schalke en Stoke wou het niet meer lukken.

   

  "Ik heb hier heel hard voor gewerkt. Veel mensen hadden het niet meer verwacht. Dit is wel een beloning voor het harde werk en het lange wachten. Deze 10 minuten smaken naar meer. Ik ben blij dat ik heb kunnen tonen dat ik weer fit ben. Maar ik ben geen trainer en kan mezelf niet opstellen. En deze mooie avond zal me altijd bijblijven."

  "Ik weet ook niet of het zal lukken voor Ibi"

  Mark van Bommel was blij dat hij Afellay kon laten invallen. "Ibi heeft echt hard gewerkt, hij heeft ook zware blessures gehad. Ik heb een paar keer met hem gesproken en we weten allebei dat hij op dit moment nog niet goed genoeg is om te kunnen starten."

   

  "Ik weet ook niet of dit zal lukken. Maar als ik hem wat speelminuten kan geven, dan doe ik dat. Het was ook niet zo dat ik hem erin bracht omdat de supporters erom vroegen, maar het paste wel helemaal in de avond."

   

  Opvallend was dat Afellay bij zijn invalbeurt ook meteen de aanvoerdersband kreeg. "Als je niet speelt, dan probeer je op andere manieren belangrijk te zijn, zonder dat op te dringen of te forceren", zei de middenvelder daarover.