Ga naar de inhoud

Luis Enrique schept klaarheid bij Spanje: "Ex-T2 Moreno was niet loyaal"

 wo 27 november 2019 14:09
" "
De bondscoach tussen bondsvoorzitter Luis Rubiales en bonds-TD Jose Francisco Molina.

Luis Enrique heeft op zijn voorstelling bij zijn terugkeer als bondscoach van Spanje stevig uitgehaald naar zijn voormalige assistent Robert Moreno, die La Roja de voorbije wedstrijden leidde. "De enige persoon die ervoor verantwoordelijk is dat Moreno nu niet meer tot de staf behoort, ben ik", klonk het ferm uit de mond van Enrique.

De 49-jarige Enrique stapte in juni op bij de Spaanse ploeg om te zorgen voor zijn dochter Xana, die eind augustus op 9-jarige leeftijd overleed aan botkanker. Zijn assistent en goeie vriend Moreno nam over en loodste Spanje naar het EK van volgend jaar.

 

Maar na de laatste kwalificatiematch eerder deze maand tegen Roemenië stuurde Moreno zijn kat naar de persconferentie en leek hij op weg naar de uitgang. Daags nadien bevestigde de Spaanse voetbalbond (RFEF) de terugkeer van Enrique. 

 

Enrique liet vandaag verstaan geen al te beste relatie meer te hebben Moreno, die hij ervan beschuldigt zijn woord niet gehouden te hebben. "Het meningsverschil met Moreno ontstond op 12 september, de enige dag waarop ik contact had met hem", legt Enrique uit. "Het werd toen duidelijk dat hij als hoofdcoach naar het EK wilde en nadien - met mijn toestemming - weer mijn T2 zou worden."

 

"Ik begrijp heel goed dat hij op het EK hoopte, hij had heel hard gewerkt en het was de kans van zijn leven, maar naar mij toe was dat niet loyaal. En zo iemand wil ik niet in mijn staf. Overmatige ambitie is geen deugd, maar een groot gebrek. Mijn beslissing is dus de enige reden waarom hij niet meer in de staf zit."