Ga naar de inhoud

Luis Enrique keert terug als Spaans bondscoach na overlijden dochtertje

 di 19 november 2019 12:52

De Spaanse voetbalbond heeft Luis Enrique opnieuw aangesteld als coach van het A-team. De 49-jarige oud-speler van Real Madrid en Barcelona stopte eind juni om voor zijn zieke dochtertje Xana te zorgen. Het meisje overleed eind augustus aan de gevolgen van botkanker. Zijn assistent Roberto Moreno (42) nam over van Enrique en maakt nu weer plaats.

Bondsvoorzitter Luis Rubiales maakte het nieuws vanmiddag bekend. "Enrique keert terug naar zijn werkpost. Het was altijd duidelijk dat als hij terug wou komen, hij terug zou komen. Hij heeft ons gezegd dat hij weer zin heeft om eraan te beginnen. De deur stond altijd open."

 

Luis Enrique zal dus Spanje leiden op Euro 2020, waarvoor Moreno zijn land geplaatst heeft met 26 punten uit 10 duels. Moreno verscheen maandagavond niet op de persconferentie na de 5-0 thuis tegen Roemenië. HIj zou in tranen afscheid genomen hebben van de spelers.