Ga naar de inhoud

Binnenkort bij Sporza: de podcast 'El Tarangu' van audiocollectief SCHIK

 di 25 juni 2019 18:59
Siona, Nele en Mirke maken audioverhalen voor thuis en op locatie.

Bij de start van Tour presenteert Sporza de podcast El Tarangu, over het bijzondere verhaal van Lucien Van Impe en de begenadigde Spaanse klimmer José Manuel Fuente. Beluister de zesdelige reeks vanaf maandag 8 juli.

In 2003 krijgt de Vlaamse wielerheld Lucien van Impe een vreemd telefoontje. Zijn oude rivaal José Manuel Fuente is in België en wil met hem uit eten. Op zich geen ongewoon verzoek, maar er is één probleem: wielrenner Fuente is officieel al zeven jaar dood. Toch gaat Lucien op de uitnodiging in…

 

El Tarangu (De Doorbijter) is een zesdelige podcast-reeks waarin AudioCollectief SCHIK, samen met sportchroniqueur Filip Osselaer, op zoek gaat naar een man die eigenlijk in zijn graf hoorde te liggen. Langs Noord-Spaanse bergflanken en Vlaamse wielercafés komen ze terecht in een wereld van oude helden, onbetrouwbare bronnen en gestoorde geesten.

 

Ze komen steeds dichter bij de waarheid, tot ze botsen op leugens uit hun eigen verleden.

Sporza Podcast

El Tarangu is een serie van AudioCollectief SCHIK en een coproductie van de VPRO, NPO Radio 1, Sporza en OpenVRT. De serie is tot stand gekomen met steun van het NPO-fonds, het Vlaams-Nederlands huis deBuren en het Fonds Pascal Decroos.

 

El Tarangu verschijnt vanaf 8 juli wekelijks op maandag in Apple Podcasts, Stitcher of via www.vpro.nl/eltarangu

 

Andere Sporza Podcasts vindt u op Soundcloud, Spotify en Apple Podcast.