Ga naar de inhoud

Meer dan 80 Vlaamse medaillewinnaars gehuldigd: "Onvoorstelbaar"

 di 6 november 2018 20:00

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters heeft dinsdag een delegatie van 83 sporters ontvangen die het voorbije kwartaal een medaille gewonnen hebben op een EK of een WK.

"Het is eigenlijk ongelooflijk", zegt een trotse Philippe Muyters. "De laatste maanden hebben meer dan 80 verschillende sporters minstens 1 medaille gehaald op een EK of een WK. Onvoorstelbaar. Dat gebeurde in 20 verschillende sporten, dat vormt een mooi geheel."

 

"Ik hoop dat we vanuit Sport Vlaanderen goeie omgevingsfactoren gecreëerd hebben. We investeren in topsportinfrastructuur, goeie coaches, wetenschappelijk onderzoek en topsportscholen. Ik denk dat dat ermee te maken heeft dat de prestaties elk jaar beter worden."

 

"We moeten blijven investeren in die infrastructuur, want dat heeft effect. Ik heb de indruk dat we klaarstaan voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020. Alle lof wel voor de atleten, want hij blijven wel zij die het doen."

Muyters: “Wij investeren opnieuw in topsport”

Sacoor: “Leuk om erkenning te krijgen”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.