Loïs Openda
2 - 3
Loïs Openda
80'

Loïs Openda heeft zich tot matchwinnaar gekroond in de Duitse topper. De twee doelpunten van de Rode Duivel betekenden het einde van de ongeslagen reeks van Leverkusen. Ploegmaat Arthur Vermeeren kreeg zijn eerste speelminuten bij Leipzig.

Met een bal tussen de benen van Leverkusen-doelman Kovar en een schot in de korte hoek boog Loïs Openda een 2-1-achterstand om in een 2-3-zege voor RB Leipzig.

Daarmee maakte de Rode Duivel een einde aan de knappe reeks van Bayer 04 Leverkusen. Voor het eerst in 15 maanden verloor de Duitse kampioen een wedstrijd in de Bundesliga.

Leipzig speelde erg effectief. Het puurde 3 doelpunten uit 6 kansen. Leverkusen daarentegen morste met de kansen. De thuisploeg schoot maar liefst 17 keer op doel.

In de slotminuten mocht Arthur Vermeeren opdraven. Leipzig huurt de voormalige middenvelder voor een seizoen van Atletico Madrid. Maarten Vandevoordt (ex-Genk) bleef als tweede doelman op de bank ten voordele van Gulacsi.

Fase per faselaatste update: 7 dagen geleden

90+9' tweede helft
90+8'
Álex Grimaldo neemt de hoekschop voor Bayer 04 Leverkusen. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+8'
Nathan Tella (Bayer 04 Leverkusen) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+7'
Antonio Nusa (RB Leipzig) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Álex Grimaldo (Bayer 04 Leverkusen).
90+5'
Péter Gulácsi (RB Leipzig) blijft goed naar de bal kijken en duwt de bal weg.
90+3'
Amine Adli (Bayer 04 Leverkusen) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90+3'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Aleix García (Bayer 04 Leverkusen), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+1'
90+1'
Lukas Klostermann (RB Leipzig) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Patrik Schick (Bayer 04 Leverkusen).
90+1'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
90'
Yussuf Poulsen (RB Leipzig) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jonathan Tah (Bayer 04 Leverkusen).
89'
88'
Patrik Schick (Bayer 04 Leverkusen) probeert de scheidsrechter om de tuin te leiden met een schwalbe, maar dat pakt verkeerd uit.