Borussia MönchengladbachBayer 04 Leverkusen
Robert Schröder
Borussia-Park
54000

Kampioen Leverkusen opent seizoen met zege dankzij penalty in 101e minuut tegen Mönchengladbach

vr 23 augustus 2024 22:49
  1. 12' - Doelpunt - Granit Xhaka (0 - 1)
  2. 38' - Doelpunt - Florian Wirtz (0 - 2)
  1. 59' - Doelpunt - Nico Elvedi (1 - 2)
  2. 65' - Verv. Jonas Hofmann door Martin Terrier
  3. 71' - Verv. Alassane Pléa door Tomáš Cvancara
  4. 71' - Verv. Rocco Reitz door Philipp Sander
  5. 81' - Verv. Robert Andrich door Aleix García
  6. 82' - Verv. Victor Boniface door Amine Adli
  7. 85' - Doelpunt - Tim Kleindienst (2 - 2)
  8. 90+5' - Verv. Franck Honorat door Stefan Lainer
  9. 90+5' - Verv. Tim Kleindienst door Nathan N'Goumou
  10. 90+5' - Verv. Luca Netz door Fabio Chiarodia
  11. 90+11' - Doelpunt - Florian Wirtz (2 - 3)
  12. 90+13' - Geel - Stefan Lainer
Bundesliga - speeldag 1 - 23/08/24 - 20:31
12'
Granit Xhaka
0 - 1
12'
38'
Florian Wirtz
0 - 2
38'
59'
Nico Elvedi
59'
Nico Elvedi
1 - 2
85'
Tim Kleindienst
85'
2 - 2
90+11'
2 - 3
90+11'

Duits landskampioen Leverkusen is het nieuwe Bundesligaseizoen met een zege begonnen. Het team van Xabi Alonso kwam tegen Mönchengladbach wel met de schrik vrij: het leek een 0-2 voorsprong nog weg te gooien, maar een penalty diep in de extra tijd leverde alsnog een zege op.

Met een historisch ongeslagen seizoen kroonde Leverkusen zich de voorbije jaargang voor het eerst tot kampioen van Duitsland.

In de zomerstop bleven sleutelfiguren zoals coach Xabi Alonso en spelers Florian Wirtz en Jonathan Tah aan boord. Zij moesten de kampioen op speeldag één voorbij Mönchengladbach zien te loodsen.

Na amper twaalf minuten zorgde metronoom Granit Xhaka al voor een eerste hoogtepunt bij Leverkusen: de Zwitser pegelde de 0-1 weergaloos in doel. In minuut 38 zorgde chouchou Wirtz al voor de 0-2, Leverkusen op rozen.

Mönchengladbach moest reageren en deed dat ook. Nico Elvedi scoorde op het uur de aansluitingstreffer en in het slot deed ex-Gent-flop Tim Kleindienst het Borussia Park daveren met de 2-2.

Gladbach leek de kampioen zo meteen puntenverlies aan te smeren, tot Amine Adli in minuut 8 van de extra tijd aangetikt werd in de zestien door Ko Itakura. Leverkusen kreeg de (lichte) penalty, Wirtz nam het geschenk in dank aan.

Leverkusen begint zo met een felbevochten zege aan het nieuwe seizoen. Zondag is het aan die andere Duitse titelfavoriet: het Bayern München van coach Vincent Kompany speelt dan tegen Wolfsburg.

De geweldige 0-1 van Xhaka:

Fase per faselaatste update: 14 dagen geleden

90+14' tweede helft
90+13'
,
Borussia Mönchengladbach
90+13'
Bayer 04 Leverkusen krijgt een vrije trap. Stefan Lainer (Borussia Mönchengladbach) haalde Amine Adli onderuit.
90+11'

Doelpunt voor
Bayer 04 Leverkusen

Florian Wirtz (Bayer 04 Leverkusen) staat op de juiste plaats om de rebound in doel te werken.
90+11'
Redding van Jonas Omlin (Borussia Mönchengladbach), die de bal al duikend kan pareren.
90+11'

Penalty gemist voor

De strafschop voor Bayer 04 Leverkusen is een klusje voor Florian Wirtz, maar zijn poging wordt gered door de doelman.
90+8'
Penalty voor Bayer 04 Leverkusen! Fout van Ko Itakura (Borussia Mönchengladbach). Amine Adli (Bayer 04 Leverkusen) werd afgestopt.
90+6'
De poging wordt gered door Lukáš Hrádecký (Bayer 04 Leverkusen), die geen rebound weggeeft.
90+6'
Nathan N'Goumou (Borussia Mönchengladbach) haalt uit...
90+5'
90+5'
90+5'
90+5'
Edmond Tapsoba (Bayer 04 Leverkusen) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Tim Kleindienst (Borussia Mönchengladbach).
90+1'
Álex Grimaldo (Bayer 04 Leverkusen) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
89'
Tim Kleindienst (Borussia Mönchengladbach) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Granit Xhaka (Bayer 04 Leverkusen).
88'
88'
Aleix García neemt de hoekschop voor Bayer 04 Leverkusen. Hij dropt de bal centraal voor doel.
87'
Kevin Stöger (Borussia Mönchengladbach) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jeremie Frimpong (Bayer 04 Leverkusen).