" "
De Bruyne en Haaland namen City op sleeptouw tegen Ipswich na vroege achterstand.

Etihad Stadium

Vier knotsgekke minuten met drie goals zijn voldoende voor Manchester City: Haaland en De Bruyne rollen Ipswich op

za 24 augustus 2024 17:59
  1. 7' - Doelpunt - Sammie Szmodics (0 - 1)
  2. 12' - Doelpunt strafschop - Erling Haaland (1 - 1)
  3. 14' - Doelpunt - Kevin De Bruyne (2 - 1)
  4. 16' - Doelpunt - Erling Haaland (3 - 1)
  8. 83' - Verv. Liam Delap door Ali Al-Hamadi
  9. 88' - Doelpunt - Erling Haaland (4 - 1)
Premier League - speeldag 2 - 24/08/24 - 16:02
7'
Sammie Szmodics
0 - 1
7'
12'
Erling Haaland
12'
1 - 1
14'
Kevin De Bruyne
14'
2 - 1
16'
16'
3 - 1
88'
88'
4 - 1

Kevin De Bruyne en co. hebben vanmiddag voor spektakel gezorgd in de Premier League. Tegen promovendus Ipswich klaarde Manchester City de klus met 3 goals in amper 4 minuten tijd. Haaland sloeg twee keer toe, ook KDB pikte zijn doelpuntje mee. In het slot maakte Haaland zijn hattrick compleet.

Wie tijdens het openingskwartier van Manchester City-Ipswich snel nog iets anders op de planning had staan, zal zich nu toch flink voor het hoofd slaan.

De bezoekers verrasten het Etihad al na 7 minuten met een vlijmscherpe counter. Eindstation Sammie Szmodics verscheen oog in oog met Ederson, die laatste zag de bal na een halve redding traag in doel hobbelen.

Een verrassing waar de Citizens duidelijk niet mee gediend waren. Nieuwe aanwinst Savinho ging enkele minuten later voorbij zijn man aan de overkant en werd foutief neergehaald in de 16.

Met een onvermijdelijke en altijd koelbloedige machine als Erling Braut Haaland in de spits, weet je wat er volgt: de 1-1 was 5 minuten na de openingsgoal al een feit.

Vlijmscherpe counter van Ipswich: 0-1

Haaland vanaf de stip: 1-1

En daar bleef het niet bij in enkele doldwaze minuten. Een blunderende Ipswich-doelman gaf het leer na te lang talmen zomaar weg, Kevin De Bruyne profiteerde en schoof binnen in een leeg doel. In 2 minuten van 0-1 naar 2-1.

Nog was de honger van City niet gestild. De Bruyne wipte een bal over de verdediging van de bezoekers, Haaland ging voorbij de doelman en legde knap binnen.

Het Noors-Belgische koningskoppel van de landskampioen draaide de scheve situatie zo helemaal om in 4 minuten. Maar ook daarna ging City nog als een wervelwind tekeer.

Lewis knalde van dichtbij op de onderkant van de lat, De Bruyne deed hetzelfde met een schicht van buiten de 16.

Na de pauze keerde de rust terug in Manchester. De thuisploeg haalde de voet van het gaspedaal en leek vrede te nemen met de 3-1-stand. Maar één man was uiteindelijk toch nog gebrand op een goaltje.

Haaland poeierde de 4-1 vanop afstand in de korte hoek en mocht zo alweer een streepje zetten achter zijn hattrick-aantal.

Na de vroege opdoffer dan toch een duidelijke zege voor City, dat met 6 op 6 uitstekend aan het nieuwe Premier League-seizoen is gestart.

Kevin De Bruyne trapt City op voorsprong na enorme blunder: 2-1

Haaland zorgt voor 3e goal in 4 minuten, op assist van KDB: 3-1

De Bruyne knalt van ver op de lat

Fase per faselaatste update: 23 dagen geleden

90+5'
,
90+5'
Jack Grealish (Manchester City) probeert de scheidsrechter om de tuin te leiden met een schwalbe, maar dat pakt verkeerd uit.
90+4'
,
90+4'
Ali Al-Hamadi (Ipswich Town) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jack Grealish (Manchester City).
90+2'
Ali Al-Hamadi (Ipswich Town) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Joško Gvardiol (Manchester City).
90+1'
Ilkay Gündogan (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Sam Morsy (Ipswich Town).
90+1'

90'
90'
89'
89'
88'

Erling Haaland (Manchester City) scoort. Het staat 4 - 1.
87'
Kevin De Bruyne neemt de hoekschop voor Manchester City. Hij dropt de bal centraal voor doel.
86'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Kevin De Bruyne (Manchester City), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
83'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Bernardo Silva (Manchester City), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.