Geusens had reden tot vieren.

Beveren verkoopt titelkandidaat Lommel een eerste dreun, RWDM en Patro Eisden verdelen de koek na fraaie goal

za 17 augustus 2024 22:06
      Challenger Pro League - speeldag 1 - 17/08/24 - 20:01

Titelkandidaat Lommel heeft zijn seizoen geopend met een nederlaag na een moeilijke avond. Op bezoek bij SK Beveren kon Lommel nog milderen tot 2-1, maar kreeg het een dubbele achterstand niet meer weggepoetst. Op hetzelfde moment verdeelden JPL-degradant RWDM en Patro Eisden de punten: 1-1.

21' Geusens 1-0

52' Limbombe 2-0

83' Schoofs 2-1

90+5' De Grand rode kaart

Enkele maanden geleden stonden ze dankzij de Promotion Play-offs nog op een zucht van eerste klasse, vanavond zag het er allemaal iets minder fraai uit voor Lommel SK.

Het mocht zijn seizoen in de Challenger Pro League openen op bezoek bij SK Beveren, meteen een mooie affiche dus.

Maar al na 21 minuten waren de Limburgers op achtervolgen aangewezen. Jay-Dee Geusens vond vanop afstand de korte hoek met een vallende bal, al zag doelman Pieklak er ook niet geweldig uit.

Kort na rust werd de miserie nog iets groter. Anthony Limbombe poeierde de bal na een één-tweetje snoeihard in de kortste bovenhoek.

De bezoekers milderden nog wel dankzij Lucas Schoofs, maar de gelijkmaker viel niet meer. Een rode kaart voor De Grand in minuut 95 maakte de avond nog iets pijnlijker.

Volgende week wacht opnieuw geen makkelijke opdracht voor Lommel, dan wacht degradant uit de Jupiler Pro League RWDM.

Draw na fraaie vrije trap

24' Van Eenoo 0-1

43' Robail 1-1

RWDM stond vanavond op hetzelfde moment voor zijn terugkeer in tweede klasse na de degradatie van vorig seizoen. In eigen huis mocht het Patro Eisden Maasmechelen partij geven.

Beide teams gelden als outsiders voor de promotie en bleken op de mat ook aan elkaar gewaagd. Lucas Van Eenoo zorgde vanaf de stip voor de 0-1, maar het is een andere stilstaande fase die het langst herinnerd zal worden.

Gaëtan Robail maakte vlak voor rust op wondermooie wijze gelijk. Hij nagelde een vrije trap in de bovenhoek. Doelman Belin kon er enkel nog zijn vingertoppen tegen zetten, maar zag het leer toch in doel verdwijnen.

In de tweede helft vielen geen doelpunten meer. RWDM en Patro Eisden beginnen dus elk met één puntje aan hun seizoen.