Vermeersch won het allereerste WK gravel in 2022 voor Oss en Van der Poel.

Kijk vanaf 14.15 uur naar WK gravel, De Cauwer: "De 2 Vermeerschen en Stuyven kunnen meedoen tegen Van der Poel"

 zo 6 oktober 2024 09:47
WK gravel
WK gravel
Gravel
185.7 km
12:00 Halle - 16:45 Leuven
12:00
  1. 0
  2. 30
  3. 60
  4. 90
  5. 120
  6. 150
  7. 185.7

    Vandaag is het de beurt aan de mannen om in ons land het derde wereldkampioenschap gravelbiken te rijden. In 2022 was de WK-trui voor Gianni Vermeersch, vorig jaar ging de titel naar Matej Mohoric. Wie mag in Leuven zijn naam toevoegen aan het palmares? Volg de koers vanaf de start om 12 uur, vanaf 14.15 uur kan je kijken naar een livestream/VRT 1 of luisteren naar Radio 1.

    Fase per faselaatste update: 5 minuten geleden

    09:42

    De Cauwer: "Meer kans op pech bij de mannen"

    José De Cauwer geeft vanmiddag commentaar bij de gravelrit. "Ik zie vandaag minder oranje vooraan dan bij de vrouwen gisteren, in de breedte is het toch een ander veld. Maar de twee Vermeerschen (Gianni en Florian, red), Stuyven en nog anderen kunnen meedoen tegen Van der Poel."

    "Bij de mannen zal het er iets bruter en harder aan toegaan, pech zal meer om de hoek komen kijken. Zij rijden iets agressiever en gaan sneller, dus is er meer kans op pech."

    Twee jaar geleden was Gianni Vermeersch de eerste wereldkampioen, Van der Poel eindigde derde. De twee zijn ploegmaats bij Alpecin-Deceuninck. "Daar begint het, maar daar eindigt het misschien niet. Mathieu zal niet gevangen zitten en zal zijn eigen koers rijden."

    "Voor de Vermeerschen of Stuyven zou een podium fantastisch zijn. Ik ben benieuwd, het is een supermooi parcours door de Brabantse Bossen. Het gravel leeft!"

    09:42

    De kans dat Mathieu van der Poel wint of bij de beteren is – zonder materiaalpech – staat in principe vast.

    Cocommentator José De Cauwer
    08:15

    Kijk vanaf 14.15 uur naar WK op Sporza

    Karl Vannieuwkerke en José De Cauwer voorzien de koers bij de mannen van de nodige commentaar op de livestream van de tv-uitzending van VRT 1. Ruben Van Gucht presenteert en doet de interviews.

    04/10/24
    17:15

    Topfavoriet

    Overal waar Van der Poel start, behoort hij tot de topfavorieten. Dat is op het WK gravel niet anders. "Je moet eerlijk zijn: als je ziet hoe hij rondreed in de WK-wegrit, vrees ik dat er weinig aan te doen zal zijn", stelt Gianni Vermeersch over zijn ploegmakker.

    "Maar het moet altijd gereden worden en ook materiaalpech speelt een rol. Er kan altijd iets gebeuren."

    "Ikzelf ben ziek teruggekeerd uit Canada", tempert onze landgenoot de verwachtingen. "Ik heb 4 dagen niet kunnen trainen en moest antibiotica nemen. In Binche was ik wel weer in orde, maar ik zal moeten zien hoe het gaat."

    17:08

    Als je ziet hoe Mathieu van der Poel rondreed in de WK-wegrit, vrees ik dat er weinig aan te doen zal zijn.

    Gianni Vermeersch
    17:04

    Ex-wereldkampioen Gianni Vermeersch: "Ik ga altijd de eerste zijn"

    In 2022 was een Belg de allereerste renner die zich wereldkampioen gravel mocht noemen. Gianni Vermeersch won in Veneto de eerste editie.

    "Het is iets dat je altijd blijft meedragen", blikt hij enkele dagen voor een nieuw WK nog eens terug. "Het blijft speciaal voor mij en ik ga altijd de eerste zijn."

    "We hadden nochtans pas laat beslist dat ik zou meedoen. En Mathieu van der Poel stond aan de start, dus dan rijd je normaal voor de 2e plek."

    "Maar alles viel in de plooi", geniet hij nog steeds. "Daniel Oss en ik reden al vroeg weg en we bleven voorop. Het was een heel unieke dag."