Roglic komt net tekort om Cort in te rekenen, maar rood is zijn troostprijs

  Vuelta a España: Rit 6
  wegwedstrijd Wegwedstrijdzonnig  28°Cdistance 158.3 km
  location 13:55: Requena - 17:25: Alto de la Montaña de Cullera
  trophy Magnus Cort
  einde
  startfinish
  020406080100120140158.3

   Magnus Cort (EF-Nippo) heeft voor de 4e keer in zijn carrière het zegegebaar mogen maken in de Ronde van Spanje. Hij leek met zijn medevluchters een vogel voor de kat op de Alto de la Montaña de Cullera, maar de Deen had net genoeg over om een aanstormende Primoz Roglic af te houden. Roglic neemt wel de rode trui over van Kenny Elissonde.

   De 6e rit in een notendop:

   • Winnaar van de dag: Magnus Cort wint voor de 4e keer in zijn carrière een etappe in de Vuelta. De vorige keren telkens na een sprint, vandaag op een steile helling.

   • Verliezer van de dag: Corts ploegmaat Hugh Carthy moest nog voor de slotpukkel bikkelen om terug te keren in het peloton. De nummer 3 van vorig jaar kreeg uiteindelijk nog 2'50" aangesmeerd.

   • Morgen: De klimmers worden morgen verwend met 6 hindernissen. De aankomst ligt boven aan het Balcon de Alicante, een slotklim van 8,4 kilometer.

   Cort Nielsen wint, Roglic wordt leider

   Narvaez als een bezetene, Roglic botst op Cort

   Waaiers en (helaas) valpartijen kruidden het voorspel in een etappe waar de focus lag op een slotpuist van 1,9 kilometer.

   Ineos-Grenadiers nam de teugels op de lastige klimpartij in handen. Narvaez ging als een bezetene tekeer en moest zelfs inhouden omdat hij zijn ploegmakkers los uit het wiel had gereden.

   Toen de 5 vroege vluchters in de klauwen van het aanstormende peloton leken te vallen, wou Cort voorin niet plooien. De Deen had nog een laatste cartouche in zijn benen.

   Matthews was mee in een uitgedund favorietengroepje en rook zijn kans. Op 500 meter van de streep schoot hij weg, maar zijn sprong reikte niet ver.

   Roglic timede beter en leek op weg naar een dubbelslag. Maar dat was zonder karaktermens Cort gerekend. Die vocht tot de laatste meter en hield stand.

    

   De rode trui haalt Roglic wel binnen. Elissonde kwam namelijk binnen op 4'30" van de dagwinnaar. Beste Belg in de daguitslag was Maxim Van Gils op de 31e plaats.

   Cort Nielsen houdt nét stand, Roglic opnieuw in het rood

   Cort: "Wou tonen dat ik meer kan dan sprinten"

   In 2016 won Magnus Cort 2 massasprints in de Vuelta, vorig jaar deed hij er nog een ritzege bij na een sprint.

    

   "Ik ben blij dat ik vandaag getoond heb dat ik het ook kan op een ander terrein en na een ontsnapping", reageert de Deen.

   "Ik wist dat het peloton er razendsnel zou aankomen op die slothelling. Ik moest zo snel mogelijk de top bereiken."

    

   "Toen ik Roglic zag komen, heb ik alles gegeven. Gelukkig kon ik hem nog net afhouden."

   Roglic: "Magnus was gewoon sterker, hij verdiende de winst"

   Rituitslag Rit 6Rituitslag Rit 6