3 op een rij voor Primoz Roglic, die de eindzege in Tirreno-Adriatico amper nog kan verliezen

  Tirreno - Adriatico: Rit 6
  wegwedstrijd Wegwedstrijddroog  17°Cdistance 193 km
  location 11:40: Osimo Stazione - 16:29: Osimo
  trophy Primož Roglic
  einde
  startfinish
  0306090120150193

   Primoz Roglic (Jumbo-Visma) heeft dankzij zijn vinnige sprint voor de derde dag op een rij gezegevierd in Tirreno-Adriatico. De Sloveen is steviger leider en is met enkel nog een vlakke slotrit voor de boeg al nagenoeg zeker van de eindwinst.

   Rit 7 van Tirreno-Adriatico in een notendop:

   • Winnaar van de dag: Hij zat wat geïsoleerd bij het ingaan van de slotklim, maar maakte het daarna toch weer netjes af. Primoz Roglic is in zijn eerste koers van het jaar meteen weer op zijn oude niveau.
    
   • Verliezer van de dag: De jongens van Bora probeerden te anticiperen met Aleksandr Vlasov. Finaal zakte de Rus er net als Jai Hindley toch wat door. Ook Lennard Kämna is zijn podiumplaats kwijt.
    
   • Morgen: In San Benedetto del Tronto mogen de snelle jongens zich nog een keer opladen voor een massasprint. De eindzege van Primoz Roglic zal wellicht niet meer in gevaar komen. 

   Van der Poel probeert, Van Aert imponeert

   Mathieu van der Poel verklaarde voor de start dat "zijn benen tot nu toe tegenvallen". De Nederlander trok dan maar vroeg ten aanval in de "Tappa dei Muri", maar een vrijgeleide kreeg hij niet van Team Jumbo - Visma.

    

   Ploegmaat Gianni Vermeersch had meer geluk. Hij raakte wel weg met o.a. Quinn Simmons, maar op het zware parcours was al snel duidelijk dat hij kansloos was voor etappewinst.

    

   In de derde van vier lokale ronden in aankomstplaats Osimo gooide Jumbo-Visma, met een indrukwekkende Wout van Aert, de knuppel in het hoenderhok. Het kostte Mathieu van der Poel en Biniam Girmay meteen hun kop, maar ook de geelhemden waren heel wat volk kwijt na ook nog een val van Wilco Kelderman en de opgave van OHN-winnaar Dylan van Baarle.

    

   In de slotronde stak Aleksandr Vlasov zijn hand uit naar de blauwe trui. De Rus van Bora reed met drie anderen weg van Primoz Roglic en co., maar Davide Formolo (UAE) bracht Jumbo-Visma toch weer in de koers.

    

   Op de slotklim ontplofte het vervolgens helemaal. De Spanjaarden Mikel Landa en Enric Mas probeerden Roglic te bestoken, maar die panikeerde nooit. IJzig kalm maakte hij het daarna af, goed voor 3 op een rij en (wellicht) eindwinst.

   Van Aert met Roglic in het wiel.

   • Primoz Roglic: "Het was heel "tricky" op het einde. Ze probeerden van overal aan te vallen, maar ik ben er toch in geslaagd om weer te winnen. Dat maakt me enorm blij. De eindzege is nog niet binnen, maar het ziet er goed uit. Je kan als team veel plannen, maar uiteindelijk moet je nog de benen hebben. Gelukkig had ik die. De Giro? Dat is een andere wedstrijd. Nu moeten we vooral genieten en gefocust blijven."
    
   • Joao Almeida, nu tweede in de stand: "Ik voelde me een hele dag heel goed. Het was heel chaotisch en op het einde heeft de sterkste gewonnen. Ik ben heel tevreden over mijn week en heb nergens spijt van. Ik zal wellicht tweede finishen en daar ben ik heel blij mee."
    
   • Tiesj Benoot: "Het was te verwachten dat er vandaag naar ons zou gekeken worden. Toch is het goed gelukt. Met Kelderman verloren we een belangrijke pion en ik was niet echt top. Jammer dat ik niet meer kon doen. We wilden als ploeg zelf in de aanval gaan en dat is goed gelukt. Ik miste die boot een beetje, maar kon toch terugkomen. Het ideale scenario was het niet helemaal, maar we winnen wel."

   Het ideale scenario was het niet helemaal, maar we winnen wel.

   Tiesj Benoot

   Uitslag Rit 6Uitslag Rit 6

     naamploegresultaat
   1Primož RoglicTJV4:49:17
   2Tao Geoghegan HartIGD+0
   3João AlmeidaUAD+0
   4Enric MasMOV+0
   5Mikel LandaTBV+0
   6Giulio CicconeTFS+3
   7Hugh CarthyEFE+9
   8Michael WoodsIPT+9
   9Tom PidcockIGD+20
   10Wout van AertTJV+20