Remco Evenepoel.

Kijk zaterdag bij Sporza van begin tot einde integraal naar de Ronde van Lombardije

 do 10 oktober 2024 11:59
Ronde van Lombardije
Wegwedstrijd - mannen
252 km
10:40 Bergamo - 16:58 Como
10:40
  1. 0
  2. 40
  3. 80
  4. 120
  5. 160
  6. 200
  7. 252

    Met de Ronde van Lombardije komt het wielerseizoen tot een einde. Heel wat grote namen, onder wie Remco Evenepoel en Tadej Pogacar, willen maar al te graag afsluiten met een Monument. Mis hier niets in aanloop naar de Italiaanse najaarskoers.

    Fase per faselaatste update: ongeveer 21 uur geleden

    15:22

    Pogacar: "Ik wil afsluiten met een sterk resultaat"

    Tadej Pogacar kan na de wereldtitel ook nog voor de 4e keer de Ronde van Lombardije winnen. "Het is een perfect jaar geweest. De hele ploeg heeft dit seizoen hard gewerkt en alles klopte gewoon. Het was een bijzonder jaar, maar het is nog niet klaar. Ik wil afsluiten met een sterk resultaat in mijn laatste race van het jaar", zegt de Sloveen.


    15:20

    De vorm is nog steeds erg goed en ik wil nog een keer alles geven in Lombardije

    Tadej Pogacar
    15:19

    Roglic zegt af

    Primoz Roglic (Red Bull-Bora-hansgrohe) heeft een streep onder zijn seizoen gezet. Daardoor komt de Sloveen zaterdag niet aan de start van de Ronde van Lombardije. Roglic won begin september nog voor de 4e keer in zijn carrière de Ronde van Spanje, maar was sindsdien een schim van zichzelf. Hij reed in het Zwitserse Zürich een anoniem WK en gaf de voorbije dagen op in de Italiaanse Ronde van Emilia en Coppa Bernocchi.

    "Primoz en de performancestaf hebben beslist een streep onder een fantastisch seizoen te trekken, en onmiddellijk aan zijn off-season te beginnen", klinkt het bij zijn ploeg. Roglic stond vorig jaar nog op het podium van 'Il Lombardia', toen als derde. 

    15:17

    Vier Belgen rond Remco Evenepoel

    Dubbel olympisch kampioen Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) krijgt zaterdag vier Belgische ploegmaats naast zich in de Ronde van Lombardije. Hij krijgt het gezelschap van de Italianen Mattia Cattaneo en streekrenner Fausto Masnada, en van landgenoten Mauri Vansevenant, Ilan Van Wilder, Pieter Serry en William Junior Lecerf. De jonge Lecerf won vorig jaar nog de belofteversie van de Ronde van Lombardije.

    De aanloop van Evenepoel richting Lombardije, via drie Italiaanse eendagskoersen, liep bepaald niet vlekkeloos: in een uitgeregende Ronde van Emilia gaf hij afgelopen zaterdag op, in de Coppa Bernocchi van maandag werd hij 53e, en de Tre Valli Varesine werd gisteren door extreme regenval na 57 kilometer koers geannuleerd.

    15:16
    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.