Bagioli schenkt Quick Step tweede zege in Catalonië, eindwinst voor Higuita

  Ronde van Catalonië: Rit 7
  wegwedstrijd Wegwedstrijdzonnig  16°Cdistance 138.6 km
  location 11:04: Barcelona - 14:13: Barcelona
  trophy Andrea Bagioli
  einde
  startfinish
  020406080100120138.6

   Andrea Bagioli (Quick Step-Alpha Vinyl) heeft de laatste rit in de Ronde van Catalonië gewonnen. Hij dichtte in de slotkilometer het gat op een groepje met klassementsmannen en won dan het sprintje. Het is de tweede zege voor de ploeg van Patrick Lefevere in deze ronde. De eindzege is voor Sergio Higuita (Bora-Hansgrohe).

   Dylan Teuns was de landgenoot die het het langst uitzong in de vlucht van de dag. Hij ging twee keer mee vooraan de Montjuic over, maar daarna werd hij ingerekend door het peloton.

    

   Steven Kruijswijk en Quentin Pacher bleven nog aantal rondjes vooruit, maar op de voorlaatste passage over de scherprechter was ook dat liedje over en uit. De klassementsmannen waren aan zet. 

    

   Tobias Johannessen van Uno-X gaf de sterkste indruk, maar hij raakte niet weg. Zo reden ze richting finish in Barcelona, maar het gevaar kwam van achteruit. In de laatste dalende kilometer maakten nog verschillende renners de oversteek.

    

   Daarbij ook Dylan Teuns die blijkbaar nog wat in de tank had. Hij werd uiteindelijk 5e in het groepssprintje. Het was Bagioli die de snelste benen had. Hij haalde het voor de Hongaar Attila Valter en de Spanjaard Fernando Barcelo.

    

   De Italiaan besefte eerst zelf niet dat hij gewonnen had, maar hij schonk Quick Step-Alpha Vinyl wel de tweede zege van deze week na die voor Vernon. 

    

   Sergio Higuita mocht zijn leiderstrui aanhouden. De Colombiaan is op de erelijst van de Ronde van Catalonië de opvolger van de Brit Adam Yates.

   Bagioli had niet door dat hij won: "Dacht dat er nog iemand voor me reed"

   Bagioli sprintte naar zijn eerste zege van het seizoen, maar aan de finish gooide hij zijn armen niet in de lucht. "Het was wat vreemd. Ik dacht dat er nog iemand voor reed. Maar dat was niet het geval, dus won ik."   

    

   "Ik moest lossen op de laatste beklimming, toen Almeida een supersterke aanval deed. Maar in de laatste kilometer kwamen we terug en kon ik in de sprint mijn kaarten uitspelen."

    

   "Ik weet dat ik een goeie sprint heb en verwachtte vooraf een goed resultaat. Dit parcours, met een korte klim, paste me perfect. Gisteren probeerde ik mijn benen te sparen, vandaag voelden ze super."

   Rituitslag Rit 7Rituitslag Rit 7

   Fase per fase

   1. 14 uur 15 match afgelopen
   2. 14 uur 12. Bagioli wint! Het is een dagzege voor Quick Step-Alpha Vinyl. Bagioli kwam in het laatste stukje nog naar de kopgroep gesprongen en was dan de snelste van het kleine groepje. .
   3. Laatste km. Nog een kilometer. Wie haalt hier de dagzege binnen? Er sluit weer heel wat volk aan. . 14 uur 11.
   4. 14 uur 08. Alarmfase rood bij Carapaz en hij komt ook terug in de afdaling. Zo ontbreekt enkel nog Quintana. Die zal zijn plaats in het algemene klassement niet kunnen verdedigen. .
   5. 14 uur 07. Joao Almeida en Juan Ayuso zijn met een klein groepje weggereden. Ook Higuita, O'Connor en Johannessen zijn mee weg. .
   6. 14 uur 05. Santiago sneuvelt. Het is voorbij voor de dappere renner van Bahrain Victorius. Wie raakt er hier nog weg? .
   7. 14 uur 01. Santiago Buitrago is daarnet weggereden uit de kopgroep. De Colombiaan van Bahrain Victorius is de eenzame leider. .
   8. 14 uur 01. Laatste lokaal rondje. Nog een keer het lokale circuit en dan kennen we de winnaar van deze laatste etappe. .
   9. 13 uur 55. Het is Tobias Halland Johannessen die het meeste indruk maakt. De renner van Uno-X staat 8e in het algemene klassement en komt als eerste boven. Met een handvol renners in zijn wiel trekt hij meteen door. .
   10. 13 uur 54. Vluchters gegrepen. Zo, de dag voorin van Kruijswijk en Pacher is voorbij. Op de voorlaatste beklimming roeren de klassementsmannen zich en zo is het gat in een klap gedicht. .
   11. 13 uur 50. Kruijswijk en Pacher zijn er voor de 5e keer aan begonnen aan de klim. Het peloton krijgt de vluchters in het vizier. Springt daar nog iemand weg? .
   12. 13 uur 43. Halve minuut. Daar komen de twee koplopers nu al een vierde keer boven. Ze hebben nog amper 28" op zak. Houden ze dit vol? .
   13. 13 uur 37. Dombrowski en Lazkano zijn op zoek naar de leiders. Daarachter zien we nog een duo met Dries Devenyns en Simon Clarke. .
   14. Berg. Kruijswijk en zijn medevluchter zijn een derde keer over de Montjuic gegaan. Ze hebben een voorsprong van 40 seconden op het peloton. . 13 uur 30.
   15. 13 uur 26. Dylan Teuns heeft wat gezelschap gekregen in de achtervolgende groep op de leiders.  .
   Ronde van Catalonië
   -
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   1wegwedstrijdSant Feliu de Guíxols - Sant Feliu de Guíxols171,2 kmMatthewsMatthews
   2wegwedstrijdL'Escala - Perpignan202,4 kmGrovesHvideberg
   3wegwedstrijdPerpignan - La Molina161,1 kmO'ConnorO'Connor
   4wegwedstrijdLa Seu d'Urgell - Boí Taüll166,7 kmAlmeidaQuintana
   5wegwedstrijdLa Pobla de Segur - Vilanova i la Geltrú206,3 kmVernonAlmeida
   6wegwedstrijdSalou - Cambrils168,6 kmCarapazHiguita
   7wegwedstrijdBarcelona - Barcelona138,6 kmBagioliHiguita