Demi Vollering spoelt gemiste kans van de Amstel Gold Race én 2021 door in de Brabantse Pijl

  Brabantse Pijl vrouwen
  wegwedstrijd Wegwedstrijddistance 141 km
  location 10:50: Lennik - 14:35: Overijse
  trophy Demi Vollering
  einde
  startfinish
  020406080100120141

   Demi Vollering heeft de 7e editie van de Brabantse Pijl gewonnen. De kopvrouw van SD Worx soleerde naar de overwinning. Ze reed weg op de Moskesstraat op 10 kilometer van het einde. Vollering haalt zo haar gram na een frustrerende finale in Nederlands Limburg van afgelopen zondag én na de editie van vorig jaar: toen juichte ze te vroeg in Overijse.

   Demi Vollering (Team SD Worx) heeft haar favorietenrol dus waargemaakt in de Brabantse Pijl. De Nederlandse speelde de hele koers lang de hoofdrol en was bij elke actie betrokken.

    

   Op 60 kilometer van het einde reed een groepje met onder andere Vollering, Niewiadoma, Reusser en Labous weg uit het peloton. 

    

   Even leek het alsof de groep uit de greep van het peloton zou blijven, maar onder impuls van Trek-Segafredo werden ze weer ingerekend.

    

   Een ronde later viel Pauliena Rooijakkers (Canyon//Sram Racing) aan. Opnieuw was het Vollering die reageerde en als enige meekon. 

    

   Het intussen fel uitgedunde peloton zette nog alles op alles om het duo terug te halen en kwam nog erg dicht in de buurt. 

    

   Vollering rook onraad en liet haar landgenote achter op de Moskesstraat met nog 10 kilometer te gaan. 

    

   Ze kwam uiteindelijk met ruim 20 seconden voorsprong solo over de finish. Katarzyna Niewiadoma werd in de sprint nog tweede voor Liane Lippert.

   Rituitslag Brabantse Pijl (vrouwen)Rituitslag Brabantse Pijl (vrouwen)

   Fase per fase

   1. Niewiadoma 2e. Niewiadoma verovert de tweede plek. Ze haalt het in de sprint van Lippert. . 14 uur 35.
   2. 14 uur 35. Vollering wint de Brabantse Pijl! Demi Vollering is de winnaar van de Brabantse Pijl 2022! Ze reed weg van haar landgenote Rooijakkers op de Moskesstraat en komt solo over de streep. .
   3. 14 uur 28. Vollering stoomt door richting de finish. Lippert, Rooijakkers, Labous en Reusser zullen mogen sprinten voor de tweede en derde plek.  .
   4. 14 uur 27. Met een voorsprong van 35 seconden en nog 5 kilometer te gaan, lijkt Vollering op weg naar de zege. Rooijakkers blijft hangen tussen Vollering en de achtervolgers  .
   5. 14 uur 23. Demi Vollering werd dit voorjaar al twee keer tweede dit jaar (Amstel Gold Race en Omloop het Nieuwsblad), is het dit keer wel prijs? .
   6. 23 seconden. Als we de regie mogen geloven, heeft Vollering een voorsprong van 23 seconden op haar eerste achtervolgers. . 14 uur 23.
   7. 14 uur 17. Vollering er alleen vandoor. Demi Vollering laat haar landgenote achter op de Moskesstraat. Nog 10 kilometer! .
   8. 14 uur 13. Juliette Labous. Juliette Labous (DSM) plooit zich helemaal dubbel en komt tot op minder dan 10 seconden van het duo vooraan. .
   9. 14 uur 08. De achtervolgers verkleinen de kloof op het Nederlandse duo vooraan inmiddels tot een kleine 40 seconden. Hebben zij toch nog iets in petto? .
   10. 14 uur 08. Stand van zaken. Rooijakkers en Vollering  Dabous op 15 seconden achtervolgers op 43 seconden .
   11. Peloton op 1 minuut. Het peloton lijkt eraan voor de moeite. Ze volgen inmiddels al op meer dan een minuut. Enkel Juliette Labous kan nog naar het duo vooraan rijden. Zij volgt op 20 seconden. . 14 uur .
   12. 13 uur 57. Vollering. Vollering werd vorig jaar nipt tweede achter de Amerikaanse Ruth Winder. Kan ze het dit jaar wel flikken? .
   13. 13 uur 55. Dabous probeert aansluiting te vinden. Het is Rooijakkers die samen met Vollering aan de kop zit. Juliette Labous rijdt intussen weg van de achtervolgers en snelt richting de Nederlanders. .
   14. 13 uur 53. Het peloton houdt het tweetal in het vizier. Het wordt niet evident om hen voor te blijven. .
   15. 15 seconden. Vollering en Niewiadoma rijden al snel een gat van 15 seconden. Heeft het tweetal mekaar gevonden of kan het uitgedunde peloton nog eens terugkomen? . 13 uur 51.
   16. 13 uur 50. Aanval Niewiadoma. Niewiadoma valt aan en enkel Vollering kan haar volgen. Achter hen zien onder andere Balsamo, Lippert en Rivera. Wat kunnen de twee renners samen? .