Yellow Tigers dromen 1 set tegen Japan, maar kunnen niet opnieuw stunten

  Op het WK volleybal hebben de Yellow Tigers hun eerste wedstrijd in de tweede groepsfase verloren. Japan won - vrij logisch - met 3-1. De Belgische volleybalvrouwen presteerden uitstekend in de eerste set, maar waren daarna niet opgewassen tegen een sterker Japan. De kansen op de kwartfinales nemen dus (een beetje) af. Morgenavond spelen ze een sleutelmatch tegen Argentinië. 

  Het WK volleybal van de Yellow Tigers begon vorige week met enkele uitstekende prestaties. Vandaag openden de Belgische volleybalvrouwen de tweede ronde van het toernooi tegen topland Japan. 

   

  Een zoektocht naar bevestiging, met een wisselend gelaat.

   

  Zo begonnen de Tigers uitstekend aan de partij. De Belgische volleybalvrouwen straalden vertrouwen uit en domineerden de eerste set met 21-25. Sterspeler Britt Herbots heerste als vanouds tegen de kleinere Japanners.

   

  Maar de tegenstander van de Tigers maakte die centimeterkloof ruimschoots goed met technische behendigheid en vooral een uitgekiend ploegenspel. Japanners worden vaak geroemd om hun collectieve ingesteldheid. Een kernwaarde die ook het nationale volleybalteam uitademde. Pars pro toto. Een onverwrikbaar blok, zonder uitgesproken sterren.

   

  België heeft met Britt Herbots wél een speerpunt rondlopen. Maar in de tweede (25-20) en derde set (25-16) kon de belangrijke Belgische nog moeilijk in stelling gebracht worden. En als de Tigers uitpakten met een kwieke aanval, botste de bal te vaak op een sublieme receptie van de tegenstander. Het recept van een moeizaam middenstuk van de match.

   

  Bondscoach Gert Vande Broek gaf zijn team dan ook een veeg uit de pan en maande hen aan om minder "te zagen tegen elkaar" en meer "durf te leggen in hun spel". De Tigers knokten terug in de derde set, maar gingen dapper ten onder met 22-25. 

   

  Veel tijd om te herbronnen is er niet. Morgen wacht Argentinië al.

  Reacties na de match tegen Japan: