11
AntwerpBeerschot
Lothar D'Hondt
Bosuilstadion

Antwerpse derby definitief gestaakt na 75 minuten: misnoegde Beerschot-fans leggen match stil bij 4-0-achterstand

zo 29 september 2024 15:41
def. gest.
4-0
  1. 5' - Geel - Marco Weymans
  2. 28' - Doelpunt - Jacob Ondrejka (1 - 0)
  1. 53' - Geel - Jacob Ondrejka
  2. 58' - Doelpunt - Tjaronn Chery (2 - 0)
  3. 61' - Doelpunt - Tjaronn Chery (3 - 0)
  4. 62' - Doelpunt - Vincent Janssen (4 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 9 - 29/09/24 - 13:37
28'
Jacob Ondrejka
28'
1 - 0
58'
Tjaronn Chery
58'
2 - 0
61'
61'
3 - 0
62'
Vincent Janssen
62'
4 - 0

Het onvermijdelijke is gebeurd. De beladen derby tussen Antwerp en Beerschot is niet verder dan de 75e minuut geraakt. Toen de bezoekers in de Bosuil plots drie goals in vijf minuten incasseerden, hielden de Beerschot-fans woord: tot drie keer toe werden vuurpijlen op het veld gegooid. Het betekende het einde van de strijd om de "ploeg van 't Stad".

De klok op het scorebord in het Bosuilstadion stopte op 74'14". Paars-witte vuurpijlen vlogen uit het bezoekersvak het veld op, gemaskerde fans uit de harde kern hingen in de voorgespannen netten.

Het doelpuntenrijke handvol minuten van Antwerp was het signaal voor de Beerschot-fans om de match stil te leggen. Maar ook de tien minuten rust mochten niet baten. Vanaf de bal terug rolde, vlogen nieuwe pijlen het veld op.

En dus moest Lothar D'Hondt de stadsderby vroegtijdig affluiten.

Op dat moment stond het 4-0 en had Antwerp net de weg naar doel teruggevonden.

Paars-witte vuurpijlen waren de oorzaak voor het staken van de stadsderby.

Stroomversnelling naar 4-0

In de eerste helft lukte dat op het halfuur, na een knappe aanval op rechts via Bataille en een al even knap hakje van Janssen. Ondrejka knalde in één tijd de verdiende voorsprong tegen het net.

Maar Antwerp liet na om Beerschot al in de eerste helft uit te tellen. Valencia en Janssen weigerden de 1-0-voorsprong uit te diepen. Bij zijn tweede poging trof Janssen wel raak, maar vanuit buitenspel.

Wat voor de rust niet lukte, lukte erna wel. Het was Tjaronn Chery die de stroomversnelling met een wereldgoal in gang zette. Op een lastige laterale pass, haalde hij verschroeiend uit voor 2-0.

En even later kroonde hij zich nog meer tot de chérie van de Bosuil door opnieuw copy-paste een laterale pass meteen goed te leggen en al even knap in doel te vlammen.

Beerschot was van slag en liet zich bij de aftrap meteen weer ringeloren. Deze keer was het de beurt aan Janssen om de stadsgenoot tegen het canvas te meppen.

De sfeer aan rood-witte kant van Antwerpen zat goed. Ex-coach Mark van Bommel, eregast op de tribunes, waande zich orkestmeester van het Antwerp-publiek. Maar ook hij moest vroegtijdig naar huis, want een einde werd dus niet aan de wedstrijd gebreid. Daar stak de paars-witte zijde van Antwerpen zijn vuurstokje voor.

Tjaronn Chery kroonde zich tot de "chérie" van de Bosuil.

Fase per faselaatste update: ongeveer 4 uur geleden

15:37

EINDE: Match gestaakt bij 4-0

Hoeveel moeite Antwerp had om de 1-0-voorsprong in de eerste helft uit te diepen, hoe makkelijk het plots in de tweede helft ging. Chery luidde met een prachtige uithaal een doelpuntenrijk handvol minuten in. Op bijna dezelfde manier scoorde de Surinamer de 3-0 en meteen na de aftrap legde Janssen de 4-0 vast. Het signaal voor de Beerschot-fans om zich aan hun woord te houden en de wedstrijd stil te leggen met paars-witte vuurpijlen. Tien minuten rust baatten niet, vanaf het moment dat er hernomen werd, vlogen nieuwe pijlen het veld op. Waarna Lothar D'Hondt besloot om de wedstrijd definitief te staken.

90+7'
89'

Nieuwe vuurpijlen: einde wedstrijd!

Net op het moment dat er weer gevoetbald wordt, vliegen er nieuwe vuurpijlen het veld op. Lothar D'Hondt kijkt rond zich en excuseert zich bij de spelers, maar hij moet de wedstrijd affluiten. En dat doet hij ook.

Einde wedstrijd!

87'

De klok staat stil op 74'14". Maar het lijkt erop dat die terug gaat mogen beginnen lopen. De spelers van Antwerp komen terug het veld op, tot vreugde van hun supporters. En ook de Beerschot-fans verschijnen terug, zij worden niet zo hartelijk onthaald.

81'
77'

Reglementair mag er maar één keer naar binnen toe getrokken worden. Als ze opnieuw het veld opkomen en er gebeurt weer wat, dan wordt de wedstrijd gestaakt. Laat ons hopen dat we dat laatste kwartiertje nog kunnen volmaken, want dit heeft weinig met voetbal te maken.

Bert Sterckx op Radio 1
77'
74'

Iedereen naar binnen!

Nieuwe paars-witte vuurpijlen vliegen het veld op. Matijas snelt ernaartoe om ze opnieuw te verwijderen, maar de vuurregen duurt voort. En dus beslist Lothar D'Hondt om even naar binnen te keren.

70'

Ondertussen zijn er twee wissels gebeurd. Udoh en Praet komen langs de Antwerp-kant het veld op voor doelpuntenmaker Chery en Ondrejka, bij Beerschot verdwijnt Weymans voor Martha.

69'
68'
67'

Daar zijn de Beerschot-fans

En nu laat de harde kern van Beerschot zich zien. Ze gooien verschillende paars-witte vuurpijlen het veld op. De wedstrijd wordt even stilgelegd. Beerschot-doelman Matijas neemt de verantwoordelijkheid op zich om het pyrotechnisch materiaal te verwijderen van het veld. De supporters met bivakmutsen op klimmen op het voorgespannen net.

Als dit maar goed komt...

66'
66'

Antwerp weet niet van ophouden. Het is vastberaden om Beerschot een pak slaag toe te delen. Chery beroert de bal met de hand en de zoveelste aanval wordt zo een halt toegeroepen.