KV MechelenAnderlecht
Wesli De Cremer
AFAS Stadion
14166

Matig Anderlecht ziet zege nog wegglippen na discutabele penalty voor KV Mechelen

do 1 februari 2024 20:26
  1. 8' - Doelpunt - Thorgan Hazard (0 - 1)
  2. 39' - Geel - Mario Stroeykens
  1. 53' - Doelpunt - Bill Leeroy Antonio (1 - 1)
  2. 58' - Geel - Sandy Walsh
  3. 68' - Verv. Théo Leoni door Yari Verschaeren
  4. 74' - Verv. Kasper Dolberg door Luis Vázquez
  5. 78' - Doelpunt - Luis Vázquez (1 - 2)
  6. 87' - Verv. Sandy Walsh door Bilal Bafdili
  7. 87' - Verv. Daam Foulon door Isaac Asante
  8. 90' - Doelpunt strafschop - Geoffry Hairemans (2 - 2)
  9. 90+1' - Verv. Lion Lauberbach door Jannes van Hecke
  10. 90+1' - Verv. Bill Leeroy Antonio door Dirk Junior Asare
  11. 90+2' - Geel - Geoffry Hairemans
Jupiler Pro League - speeldag 23 - 01/02/24 - 20:31
8'
Thorgan Hazard
0 - 1
8'
53'
Bill Leeroy Antonio
53'
1 - 1
78'
Luis Vázquez
1 - 2
78'
90'
Geoffry Hairemans
90'
2 - 2

Wéér geen zege voor Anderlecht. Ook in KV Mechelen voetbalde paars-wit weer zwak, maar leek het door een goal van invaller Vazquez toch drie punten mee te nemen. Tot KV Mechelen in het slot een goedkope penalty kreeg en Hairemans voor 2-2 zorgde. Door het puntenverlies is de kloof met Union al 10 punten.

KV Mechelen - Anderlecht in een notendop:

• Man van de match: Zonder zijn maatje Rob Schoofs moest Geoffry Hairemans nog meer dan anders de touwtjes in handen nemen. Dat deed de middenvelder uitstekend, met een assist en een doelpunt schenkt hij zijn ploeg hier een belangrijk punt.
  • Sleutelmoment: In de laatste minuut van de reguliere speeltijd maakt Stroeykens zich breed in een duel met Pflücke. De Cremer ziet er een elleboog in en fluit strafschop, Hairemans faalt niet vanop de stip en maakt gelijk.
  • Opvallend: Anderlecht blijft sukkelen in 2024. In de competitie is dit nu al het derde gelijkspel op rij, zo komt Union 10 punten los aan de kop van het klassement.

Sterk gestart Anderlecht laat zichzelf in slaap wiegen

KV Mechelen moest het zonder Rob Schoofs doen vandaag, de metronoom van het Mechelse middenveld had last van koorts.

Malinwa werd in de openingsfase weggeblazen door een fris Anderlecht, dat verdiend op voorsprong kwam. Thorgan Hazard kwam vogelvrij op een ingestudeerde hoekschop en schoof de bal langs Gaëtan Coucke in doel.

Na het doelpunt viel de paars-witte druk wat weg, Mechelen kon zo in de wedstrijd komen. Elias Cobbaut scoorde tegen zijn ex-club, maar stond buitenspel.

Het voetbal was dan wel minder bij Anderlecht, toch hadden de Brusselaars op 0-2 moeten staan bij de rust. Théo Leoni mikte slap op een verdediger, Hazard trapte onbegrijpelijk voorlangs.

Discutabele strafschop bezorgt KVM een punt

Besnik Hasi zette zijn troepen op scherp voor de tweede helft, Anderlecht bleef dan weer slapen.

Patris werd meerdere keren gepasseerd door de jonge Bill Antonio, die uiteindelijk ook eens optimaal profiteerde. Zijn knap schot ging overhoeks binnen via de paal.

Net wanneer je het gevoel kreeg dat Malinwa erover zou gaan, sloeg Anderlecht genadeloos toe. Vazquez, die een onzichtbare Dolberg was komen vervangen, stond op de juiste plaats in een flipperkastfase en kopte paars-wit opnieuw op voorsprong.

De thuisploeg gaf echter niet op, Schmeichel had een goede reactie in huis op een kopbal van Bates.

Het venijn zat hem echter nog in de staart, want Pflücke ging wel erg vlot naar de grond na een duel waarin Stroeykens zich breed maakte. Scheidsrechter De Cremer vond het toch voldoende voor een strafschop, Hairemans faalde niet vanop de stip.

Helemaal op het einde leek Hazard Anderlecht alsnog de volle buit te bezorgen, maar Coucke had nog een geweldige reflex in huis om een puntje thuis te houden.

Anderlecht was niet tevreden met de wedstrijdleiding, maar moet ook zeker naar zichzelf kijken. Door het nieuwe paars-witte puntenverlies komt Union al 10 punten los, KV Mechelen is weer een stap dichter bij het behoud.