Jupiler Pro League - speeldag 6 - 03/09/23 - 13:31
43'
49'
49'
2 - 1

KAA Gent is voorlopig alleen leider na een 2-1-zege tegen Club Brugge. In een intense wedstrijd tussen de twee rivalen was Hong de matchwinnaar met 2 doelpunten. Gent maakte de slotfase tegen een slordig Club Brugge met z'n tienen vol en wint voor de derde opeenvolgende keer thuis van Club.

KAA Gent-Club Brugge kort samengevat:

• Sleutelmoment: Club Brugge komt heel flauw uit de kleedkamers. Hong profiteert optimaal en beslist meteen na rust de wedstrijd met zijn tweede doelpunt van de middag.

• Man van de Match: Dat Hong de matchwinnaar werd, heeft de Zuid-Koreaan voor een groot stuk te danken aan Paul Nardi. Dankzij drie uitstekende reddingen hield hij de punten thuis voor KAA Gent.

• Statistiek: In zijn 400e wedstrijd voor Club Brugge was Hans Vanaken voor de 200e keer beslissend voor blauw-zwart: 113 goals en 87 assists. Straffe cijfers.

Onyedika deelt cadeautje uit

Met een tripje naar Cyprus in de benen begon AA Gent veel snediger aan de wedstrijd dan de grote rivaal uit Brugge.

Club lag een hele eerste helft onder en kwam geen moment aan voetballen toe. Na dom balverlies en niet veel later mistasten van Raphael Onyedika in de zestien pakte Hong het Brugse cadeautje van dichtbij netjes uit.

Een reactie van de bezoekers kwam er amper, maar vanuit het niets stond het vijf minuten voor rust plots 1-1. Na twee eerdere missers met zijn hoofd, was het nu wel raak voor Hans Vanaken.

On-Vanakens trok hij daarna richting Gentse spionkop, waar de Brugse aanvoerder niet meteen de publiekslieveling is.

Nog voor de rust kreeg Gent nog een uitstekende kans op 2-1. Tarik Tissoudali mikte in de draai eerste nog op Simon Mignolet, waarna Hugo Cuypers in de rebound op de lat mikte.

Fadiga maakt het nog spannend

De koffie tijdens de rust werd in de Brugse kleedkamer heel slap opgediend. Nog voor ze het goed beseften dat de tweede helft begonnen was, lag de bal al tegen de touwen van Mignolet.

Opnieuw was het Hong die slap verdedigen afstrafte. Hij trekt nu naar Zuid-Korea voor de Asian Games en zal sowieso gemist worden in Gent.

Tien minuten voor tijd kon de pas ingevallen Fadiga Noah de wedstrijd helemaal beslissen. De ex-Bruggeling deed alles goed, maar mikte daarna flauw op Mignolet. Ook aan de overkant stond het vizier van Zinckernagel Philip en Ferran Jutglà niet goed afgesteld.

De gemiste kans van Fadiga maakte wat los bij de jonge invaller. Hij pakte in het slot snel twee gele kaarten en maakte het zo nog extra spannend.

Een Brugs slotoffensief barstte los, maar de bal wilde er niet meer in voor de bezoekers, die zo voor het eerst verliezen in de competitie.

• Ronny Deila: "Het was een heel goede en gelijkopgaande wedstrijd. Het niveau lag hoog en we zagen twee goede ploegen aan het werk. Gent was efficiënter, meer niet. In het begin hadden we wat moeite om hun intensiteit te evenaren, maar dat is normaal als je op bezoek gaat bij een goede ploeg. De tegendoelpunten kwamen er te gemakkelijk, daar moeten we aan werken. Maar ik ben wel tevreden over onze opbouw. Het lukt ons beter en beter om de linies open te breken. We hadden kansen genoeg om zeker een punt te pakken, maar hebben die niet benut. Ik ben trots op mijn jongens. Mijn team is helemaal veranderd op anderhalve maand tijd. Ik ben uiteraard nooit tevreden na een nederlaag, maar daar kijk ik nu even naast. Ik ben tevreden over heel veel dingen op het veld."

• Hein Vanhaezebrouck: "Ik ben heel tevreden over de prestatie van vandaag. Ik zag heel veel goede dingen al zijn er ook nog werkpunten. De start van de match was heel goed, maar we werden niet beloond. Het was logisch dat Club nog kwam op het einde en we gaven net iets te veel weg. Met tien man was het moeilijk, maar met de steun van het publiek pakken we toch de zege. Het was nog eens een dagje zoals in de goede oude dagen. Toch ben ik teleurgesteld dat we de laatste jaren onze Arena maar één keer per jaar kunnen uitverkopen. Ik hoop dat de supporters ervan genoten hebben en dat we het stadion vaker vol krijgen. Dat geeft toch iets extra's aan de spelers."

90+9' tweede helft
90+8'

AA Gent wint!

Het zit erop in Gent. De thuisploeg wint met 2-1 en springt voorlopig naar de eerste plaats.

90+7'

Nardi gaat liggen na opnieuw een slechte voorzet van Nusa. Het is voorbij voor Club.

90+6'

Een verre voorzet van Nusa gaat nog over doel. De zege lijkt bijna binnen voor Gent.

90+6'

Kums kookt

Cuypers speelt de bal, maar raakt ook Sabbe. Vergoote fluit voor een fout en daar is Kums het overduidelijk niet mee eens. Hij kookt van woede.

90+5'

Nog drie minuten en de drie punten zijn binnen voor AA Gent. Met een zege erbij is het voorlopig competitieleider.

90+3'

Nusa is heel actief de jongste minuten, maar zijn voorzetten zijn net niet goed genoeg.

90+2'

Club blijft zoeken naar de gelijkmaker.

90+2'

Net te hoog voor Vanaken

Vanaken is de enige Brugse man in de zestien, maar hij wordt wel gevonden door Jutgla. Meer dan over koppen kan de Brugse aanvoerder niet doen.

90+1'

Hein Vanhaezebrouck is het niet eens met de zeven minuten toegevoegde tijd. Hij laat het de vierde ref ook duidelijk weten.

90'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
90'

7 minuten extra tijd

Gent trekt met z'n allen terug. Houdt de thuisploeg stand in de toegevoegde tijd?

89'

Nog twee minuten officiële speeltijd heeft Club om iets aan de achterstand te doen.

88'

Nardi redt opnieuw

Nardi staat stilaan in een schiettent. Op een hard schot van Zinckernagel brengt de Gentse doelman uitstekend redding.