David Bates
90+5'
David Bates
4 - 0

KV Mechelen heeft leider Union van zijn wolk geschoten. Van de ploeg die de voorbije weken 9 op 9 had gehaald, was vanavond Achter de Kazerne weinig te merken. KVM tapte op zijn beurt uit een ander vaatje met 3 rake tegenaanvallen en een kopbal in de extra tijd: 4-0.

KV Mechelen-Union kort samengevat:

• Sleutelmoment: In de tweede helft gaat Union op zoek naar de gelijkmaker. Die hangt nooit echt in de lucht en wanneer Geoffry Hairemans er 2-0 van maakt is het boeken toe voor de Brusselaars.

• Man van de Match: Uitblinkers genoeg bij KV Mechelen, maar ons oog viel toch het meeste op Nikola Storm, de aanbrenger van de beslissende 2-0 na een knappe individuele actie.

• Opvallende statistiek: Sinds zijn terugkeer op het hoogste niveau kon Union geen enkele keer winnen Achter De Kazerne. Het verloor 3x in de competitie met zware cijfers en ook in de Beker was KVM te sterk.

KV Mechelen stuurt Union naar de tekentafel

Voor de komst van Union klopte het tactisch plan van KVM-trainer Steven Defour als een bus.

Hij liet de Brusselaars toch wat komen en probeerde vooral op de tegenaanval gevaarlijk te zijn. Die aanpak loonde, want drie keer scoorde KV Mechelen in de omschakeling.

Met een raket opende Kerim Mrabti tien minuten voor rust de score na knap voorbereidend werk van Rob Schoofs. De eerste veldgoal dit seizoen was eindelijk een feit voor KV Mechelen, dat onherkenbaar acteerde (in positieve zin) na de non-match bij RWDM.

In de toegevoegde tijd van de eerste helft kwam Puertas Cameron dichtbij de gelijkmaker. Zijn botsende bal spatte uiteen op de lat.

In de tweede helft kwam de thuisploeg niet aan voetballen toe, maar ook Union speelde geen kansen bij elkaar. Dat het nog 4-0 zou worden, daar had niemand een kwartier voor tijd geld voor gegeven. Toch was het zo.

Op alweer een tegenaanval zorgde Hairemans voor de verlossing Achter de Kazerne, waarna ook nog invaller Belghali (met een gekruist schot) en verdediger Bates David (op een corner) het net deden trillen.

Het eerste puntenverlies is dus een feit voor Union, dat toch naar de tekentafel moet na de vele vertrekkers. AA Gent kan morgen als enige pronken met 12 op 12.