Ga naar de inhoud
Gent moet lang wachten op zekerheid.

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
48
10
8
2
0
27
10
2
KV Mechelen
39
10
5
4
1
20
18
3
STVV
33
10
3
3
4
14
15
4
OH Leuven
30
10
4
3
3
12
12
5
Westerlo
24
10
2
5
3
17
20
6
Standard
22
10
0
5
5
12
27
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
12
5
4
1
0
13
5
2
KV Mechelen
9
5
3
2
0
13
11
3
STVV
8
5
2
1
2
8
7
4
OH Leuven
9
5
3
2
0
9
7
5
Westerlo
3
5
0
2
3
6
11
6
Standard
3
5
0
2
3
2
10
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
12
5
4
1
0
14
5
2
KV Mechelen
7
5
2
2
1
7
7
3
STVV
5
5
1
2
2
6
8
4
OH Leuven
6
5
1
1
3
3
5
5
Westerlo
6
5
2
3
0
11
9
6
Standard
2
5
0
3
2
10
17
STVVKAA Gent
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Simon Bourdeaud'hui
stadion
Daio Wasabi Stayen Stadium
toeschouwers
3829

AA Gent verstevigt zijn grip op leidersplaats in Europe Play-offs met gevleide zege bij STVV

 di 23 april 2024 22:24
STVV
einde
0-2
KAA Gent
 1. 10' - Geel - Julien De Sart
 2. 44' - Doelpunt - Tarik Tissoudali (0 - 1)
 1. 59' - Verv. Franck Surdez door Matias Fernandez
 2. 60' - Verv. Jorthy Mokio door Brian Emo Agbor
 3. 80' - Verv. Ryotaro Ito door Adriano Bertaccini
 4. 80' - Verv. Robert-Jan Vanwesemael door Joselpho Barnes
 5. 84' - Geel - Eric Junior Bocat
 6. 85' - Doelpunt - Stefan Mitrovic (0 - 2)
 7. 86' - Verv. Eric Junior Bocat door Fatih Kaya
 8. 88' - Verv. Omri Gandelman door Pieter Gerkens
 9. 90+1' - Geel - Fatih Kaya
Jupiler Pro League - speeldag 5 - 23/04/24 - 20:32
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
44'
Tarik Tissoudali
0 - 1
Tarik Tissoudali
44'
85'
Stefan Mitrovic
0 - 2
Stefan Mitrovic
85'

KAA Gent zit wat steviger in het zadel als leider in de Europe Play-offs na een 0-2-overwinning op het veld van STVV. Doelpunten op het einde van beide helften bezegelden het lot van de thuisploeg, dat ook stilaan met een penaltyprobleem zit. Voor STVV was het overigens de eerste nederlaag voor eigen volk sinds oktober. 

STVV - KAA Gent in een notendop:

 • Sleutelmoment: 5 minuten voor het einde kan alles nog voor STVV, tot Mitrovic de beslissende 0-2 in doel kopt. De spanning is zo meteen weg, de thuisploeg krijgt na die opdoffer geen kans meer.
 • Man van de match: Ondanks het 0-2-verlies heeft Mathias Delorge-Knieper vandaag grote indruk gemaakt. De middenvelder was alomtegenwoordig en strooide met geweldige passes. Langs Gent-kant waren er geen speciale uitblinkers, Roef was wel een hele wedstrijd alert en stopte alweer een strafschop.
 • Opvallend: We kunnen stilaan spreken van een penaltyspook bij STVV. De Limburgers faalden deze wedstrijd al voor de vierde keer op rij vanop elfmeter. Steuckers en Kaya misten eerder dit seizoen, nu is het al tweemaal op rij Koita die niet kan scoren vanop de stip.

Door de blessure van Kandouss en de schorsing van Torunarigha gaf Hein Vanhaezebrouck de 16-jarige Jorthy Mokio een eerste basisplaats. De centrale verdediger was de 5e jongste basisdebutant ooit in de hoogste klasse.

Hij kon echter niet voorkomen dat STVV het best uit de startblokken schoot. Zahiroleslam ging makkelijk over het been van Julien De Sart, Koita kreeg vanop elf meter een uitgelezen mogelijkheid om de thuisploeg op voorsprong te zetten.

De clubtopschutter liet die kans evenwel liggen, de vierde opeenvolgende strafschop die STVV onbenut laat. Steuckers deed eveneens te weinig met de rebound. 

STVV bleef de beste ploeg, Steuckers mikte oog in oog met een sterke Roef naast doel. Gent zette daar weinig tegenover, Tissoudali en Surdez - die ook voor het eerst mocht starten - kregen de bal niet voorbij Suzuki.

Vlak voor rust was het wel prijs voor de bezoekers. Brown bediende Surdez op de linkerflank. Die duwde de bal tot bij Tissoudali, die knap voorbij een twijfelende Godeau ging. De afwerking van de Marokkaanse spits was piekfijn, Gent ging zo met een gevleide voorsprong de rust in.

Na de pauze besloot STVV de bezoekers meteen bij de keel te grijpen. Roef moest een schot van Koita in hoekschop duwen, daarop trapte Godeau moederziel alleen onbegrijpelijk over vanop enkele meters. 

Delorge en Steuckers bleven de Gentse verdediging pijn doen, Watanabe redde een poging van die laatste voor een leeg doel.

Na die poging liet Sint-Truiden zich in slaap wiegen door de vele spelonderbrekingen, Gent had alles onder controle. In het slot kopte Mitrovic dan nog de beslissende 0-2 in doel op een hoekschop: over en uit voor de thuisploeg.

STVV verliest voor het eerst sinds 8 oktober een thuiswedstrijd in de competitie en mag de Europese droom stilaan opbergen, Gent kan door het gelijkspel van KV Mechelen de winst in de Europe Play-offs al ruiken.

Reacties na STVV - KAA Gent

 • Mathias Delorge: "Ik ben heel teleurgesteld, 8 van de 10 keer win je deze wedstrijd. Elke keer als ze aan de goal kwamen, was het onze eigen fout. Dit is heel zuur, volgens mij controleren we de wedstrijd 88 minuten, de 2 minuten dat we dat niet doen scoren ze telkens. Ik weet niet waar het aan ligt, iedereen was fris. Op een andere dag gaan die kansen binnen, vandaag helaas niet. We mogen ook nog feller doorduwen in de slotfase."
 • Tarik Tissoudali: "Het is belangrijk dat we wonnen, het is moeilijk om hier te spelen. Het kunstgras is moeilijk, dit veld is een drama. Wel ben ik hartstikke blij. Efficiëntie was het verschil, zij hadden meer kansen. De overwinning geeft vertrouwen, nu spelen we thuis voor onze eigen fans op ons goede veld. We hopen de laatste wedstrijden nog te spelen voor Europa."
 • Hein Vanhaezebrouck: "Ik ben altijd tevreden als we winnen. Het is hier niet makkelijk, STVV is goed. We geven ook een nieuwe domme penalty weg, gelukkig hebben we Roef in de goal. Die stopt al eens een elfmeter. Daarna zagen we evenwicht, al kregen ze meer kansen. We waren efficiënt, de keeper en verdediging was goed. De nieuwe basisspelers kunnen meer brengen, al was het wel best oké voor een eerste keer. De zenuwen speelden misschien wel mee. We moeten deze wedstrijd goed analyseren, een aantal zaken oppikken en meenemen naar toekomst. Als we ons werk doen zijn we op de goede weg naar het Europese ticket. We gaan het vel van de beer echter nog niet verkopen, dat zou niet slim zijn."
 • Thorsten Fink: "Het is lang geleden dat we verloren. Ze scoorden tweemaal, misschien dankzij hun ervaring. We speelden een goede wedstrijd. We waren goed in balbezit en kregen zelfs een strafschop. We verliezen omdat we niet scoren. Beide helften waren goed, de eerste hebben we iets meer gecontroleerd. We hadden kunnen scoren, maar deden dat vandaag niet. Dan verlies je. Ik heb nergens spijt van, iedereen was goed. Gent was niet beter dan ons, de spelers hebben er alles aan gedaan. We hadden niets te verliezen en hebben dat getoond aan de fans, de overwinningen zullen wel volgen. We willen nu vechten voor de 8e plaats, dat is een realistisch doel."

 

Gerelateerd:

Fase per fase

90+6'

Einde: Gevleide zege voor Gent

Bourdeaud'hui fluit driemaal, de wedstrijd zit erop. STVV begon verschroeiend aan de tweede helft en liet enkele wenkende kansen onbenut. Na minuut 55 raakte de wedstrijd in een sleur die niet meer verlaten werd. Enkele minuten voor het einde kopte Mitrovic STVV helemaal tegen het canvas, Gent pakt zo nog maar eens drie punten en lijkt zeker te zijn van winst in de Europe Play-offs. 

90+6' tweede helft
90+3'

AA Gent heeft een muurtje gezet, daar gaat STVV geen twee keer meer doorraken.

Stef Wijnants op Radio 1
90+1'

Onnodige fout Kaya

Kaya gaat nog eens veel te wild naar de bal met een gestrekt been. De spits mag blij zijn dat hij Brown niet vol op het been raakt en dus maar geel krijgt.

90+1'
90+1'

5 - extra time

Er komen 5 minuten extra tijd bij.
89'

De wedstrijd gaat nu helemaal op slot. STVV tikt de bal doelloos rond, Gent weet dat het gewonnen spel heeft.

88'
86'

De beslissing!

De eerste kans van de tweede helft is meteen de goede voor Gent. Mitrovic torent boven alles en iedereen uit op een hoekschop en kopt mooi overhoeks binnen. STVV is op weg naar een eerste thuisnederlaag sinds 8 oktober.

84'

Zijnet voor Delorge

Delorge haalt goed uit naar de korte hoek, via het been van Agbor eindigt de bal in het zijnet. STVV lijkt begonnen aan een slotoffensief(je).

84'
82'

Bertaccini brengt meteen wat leven in de brouwerij. De Luikenaar heeft echter pech en glijdt weg tijdens zijn actie.

80'

Fink wil de thuisreputatie van STVV beschermen. De Duitse oefenmeester brengt Bertaccini en Barnes voor Vanwesemael en Ito.