Anderlecht zet OHL opzij en duikt top 8 binnen, maar heeft zorgen om blessures bij sterkhouders

  1. 34' - Geel - Hamza Mendyl
  2. 33' - Doelpunt strafschop - Islam Slimani (0 - 1)
  3. 11' - Verv. Yari Verschaeren door Kristian Arnstad
  1. 90' - Doelpunt - Kristian Arnstad (0 - 2)
  2. 81' - Geel - Siebe Schrijvers
  3. 78' - Verv. Sofian Kiyine door Thibault Vlietinck
  4. 77' - Verv. Mario González door Nathan Opoku
  5. 77' - Verv. Islam Slimani door Benito Raman
  6. 70' - Verv. Joren Dom door Mathieu Maertens
  7. 69' - Verv. Hamza Mendyl door Siebe Schrijvers
  8. 69' - Verv. Majeed Ashimeru door Lior Refaelov
  9. 63' - Geel - Amadou Diawara
  10. 62' - Geel - Musa Tamari
  11. 60' - Geel - Majeed Ashimeru
  33'penalty goalIslam Slimani0 - 1
  90'goalKristian Arnstad0 - 2

  Anderlecht heeft een begeerd plekje in de top 8 beet. In een moeizame zege op het veld van Leuven stelde Arnstad in het slot een driepunter veilig. Paars-wit moet zich wel zorgen maken om blessures van sterkhouders Verschaeren en Slimani, die het toneel vroegtijdig moesten verlaten. 

  OH Leuven - Anderlecht in een notendop:

  • Sleutelmoment (1): Na amper 7 minuten blijft Verschaeren op de mat liggen. De middenvelder moet met een pijnlijke grimas van het veld geholpen worden. Afwachten hoe zwaar de blessure is voor één van de sterkhouders van paars-wit.

   

  • Sleutelmoment (2): Anderlecht verdedigt een kleine voorsprong, maar kan dankzij Arnstad toch vieren. De Noorse middenvelder dribbelt zich een weg door een bos spelers en trekt de overwinning over de streep.

   

  • Man van de match: Kristian Arnstad was vanmiddag uitblinker bij Anderlecht. De invaller voor Verschaeren was actief op het middenveld en verloste zijn team door de 0-2 te maken.

   

  • Statistiek: Na deze zege springt Anderlecht naar de 8e plek in het klassement. Ze bekleden die positie voor het eerst sinds september.

  Anderlecht speelt goed, maar ziet Verschaeren uitvallen

  Geen tijd voor een studieronde in Leuven vanmiddag. Zowel OHL als Anderlecht staken al vroeg hun neus aan het venster op zoek naar doelgevaar. 

   

  De eerste noemenswaardige gebeurtenis was echter geen grote doelpoging, maar wel een blessure. Yari Verschaeren leek zich te misstappen en bleef met een pijnlijke grimas op de mat liggen.

   

  De middenvelder moest van het veld geholpen worden en lijkt zeker een tijd buiten strijd. 

   

  Nadien toonde Anderlecht zich de betere ploeg.  Dankzij Slimani kwamen ze een paar keer dicht bij een doelpunt. 

   

  De openingstreffer kwam er uiteindelijk na een VAR-interventie. Op de beelden was duidelijk te zien hoe Mendyl te laat kwam met zijn tackle op Dreyer.

   

  Slimani faalde niet en bracht Anderlecht verdiend op voorsprong.

  Arnstad verlost paars-wit in Leuven

  Na de pauze kwamen de Leuvenaars als beste uit de kleedkamer. De aanvalsgolven volgden elkaar op en Anderlecht moest terugplooien.

   

  Doelman Verbruggen toonde zich andermaal van levensbelang door twee grote kansen van Tamari te redden. 

   

  Het spel verwaterde nadien tot een potige partij met veel fouten en akkefietjes. Bovendien moest sterkhouder Slimani de strijd ook vroegtijdig staken. De spits tastte naar de dij. 

   

  Beide ploegen kregen nog een paar kansen, maar het waren uiteindelijk de bezoekers die aan het langste eind trokken. 

   

  Arnstad dribbelde op zijn eentje door een bos OHL-spelers en trapte Anderlecht naar een 8e stek in het klassement.

  Arnstad: "We worden steeds beter"

  Casper De Norre (OHL): "Het was een moeilijke eerste helft, maar nadien waren we wel goed. We hebben grote kansen gehad, maar ze niet kunnen afmaken. Hun doelman speelt momenteel op een heel hoog niveau. We kunnen het veld met opgeheven hoofd het veld verlaten."

   

  Kristian Arnstad (Anderlecht): "Het is geweldig om mijn eerste doelpunt voor Anderlecht te scoren. We zijn goed bezig de laatste weken en worden steeds beter. Deze interlandperiode komt misschien wel op een lastig moment, maar het zal ook goed doen om even wat uit te rusten."

   

  Marc Brys (trainer OH Leuven): "Het was een tumultueuze partij. De scheidsrechter nam een aantal discutabele beslissingen. In de tweede helft waren wij de enige ploeg die nog voetbal wou brengen. We hebben natuurlijk niet kunnen scoren, dus dat is een werkpunt."

   

  Brian Riemer (trainer Anderlecht): "Het is een geweldige week voor deze club. We begonnen heel goed aan de match en we toonden hoe goed we aan de bal zijn. Nadien werd het een stuk lastiger na de pauze, maar we hebben goed kunnen doorzetten. We hebben nu drie clean sheets op rij wat me ook heel gelukkig maakt."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 98. Anderlecht grist de drie punten mee in Leuven. Anderlecht doet op het veld van OHL een prima zaak door met 0-2 te gaan winnen. Een wedstrijd met veel intensiteit en duels werd uiteindelijk beslist door doelpunten van Slimani en Arnstad. Anderlecht doet in de stand een prima zaak en springt naar plek 8. .
  3. tweede helft, minuut 93. Een snelle tegenaanval van Anderlecht leidt nog bijna tot de 0-3, maar Amuzu stuit op de doelman. .
  4. Er komen 7 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 92.
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Kristian Arnstad van Anderlecht. 0, 2.
  6. tweede helft, minuut 90. Arnstad maakt er dan toch 0-2 van. Daar is de 0-2 wel! Arnstad gaat op wandel in de zestien en kan tussen een paar spelers tot schieten komen. Prima doelpunt! .
  7. tweede helft, minuut 89. Tamari krijgt een prima voorzet aangespeeld, maar mist zijn poging volledig. Daar had meer ingezeten! .
  8. Raman treft de paal. Ook Raman komt dicht bij de 0-2. De spits duikt goed op in de zestien, maar mikt tegen de paal! . tweede helft, minuut 83.
  9. tweede helft, minuut 83. Het gaan nog spannende slotminuten worden. Stef Wijnants.
  10. Gele kaart voor Siebe Schrijvers van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 81
  11. tweede helft, minuut 79. Geen 0-2! De paars-witte vreugde mag weer worden opgeborgen, want in Tubeke geeft men aan dat Murillo buitenspel stond. Krijgen we dan toch nog een gelijkmaker? .
  12. tweede helft, minuut 78. 0-2! Een knappe actie van Amuzu brengt Anderlecht op een 0-2 voorsprong! Het schot van de winger botst nog op de paal, maar in de rebound kan Murillo simpel afwerken.  .
  13. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij OH Leuven, Thibault Vlietinck erin, Sofian Kiyine eruit
  14. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij OH Leuven, Nathan Opoku erin, Mario González eruit
  15. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Anderlecht, Benito Raman erin, Islam Slimani eruit
  16. tweede helft, minuut 76. Slimani wijst naar de dij en geeft aan dat hij gewisseld moet worden. Heel ernstig lijkt het niet te zijn, maar Raman zal de Algerijn dadelijk wel komen vervangen. .
  17. tweede helft, minuut 75. Leuven heeft even wat gas moeten terugnemen. Stef Wijnants.
  18. tweede helft, minuut 71. Anderlecht schuift op. Anderlecht heeft de aanvalsgolf van OHL kunnen overleven en probeert nu zelf opnieuw aan voetballen toe te komen. Refaelov eist meteen de bal op en zoekt de flanken op, maar de voorzet van Dreyer dwarrelt in de handen van Cojocaru. .
  19. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij OH Leuven, Mathieu Maertens erin, Joren Dom eruit
  20. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij OH Leuven, Siebe Schrijvers erin, Hamza Mendyl eruit