Ongelukkig Westerlo geeft zekere zege in twee minuten weg tegen Antwerp

  1. 44' - Doelpunt - Maxim De Cuyper (1 - 0)
  2. 21' - Geel - Ritchie De Laet
  1. 89' - Verv. Halil Akbunar door Edisson Jordanov
  2. 88' - Doelpunt - Calvin Stengs (3 - 3)
  3. 87' - Verv. Arthur Vermeeren door Dinis Almeida
  4. 86' - Doelpunt - Vincent Janssen (3 - 2)
  5. 79' - Verv. Gaston Avila door Bruny Nsimba
  6. 78' - Verv. Mathias Fixelles door Kyan Vaesen
  7. 77' - Verv. Nene Dorgeles door Tuur Dierckx
  8. 70' - Verv. Nacer Chadli door Lukas Van Eenoo
  9. 70' - Verv. Jelle Bataille door Michel Ange Balikwisha
  10. 65' - Doelpunt - Mathias Fixelles (3 - 1)
  11. 51' - Doelpunt - Michael Frey (2 - 1)
  12. 47' - Doelpunt - Nicolas Madsen (2 - 0)
  13. 46' - Geel - Bryan Reynolds
  44'goalMaxim De Cuyper1 - 0
  47'goalNicolas Madsen2 - 0
  51'goalMichael Frey2 - 1
  65'goalMathias Fixelles3 - 1
  86'goalVincent Janssen3 - 2
  88'goalCalvin Stengs3 - 3

  Ook de topploegen in de Jupiler Pro League tonen zich vrijgevig tijdens deze eindejaarsperiode. Na Genk, Club Brugge, Gent en Standard heeft nu ook Antwerp punten laten liggen op de 18e speeldag. Tegen een gretig Westerlo kon het een 3-1-achterstand in de absolute slotfase nog ombuigen tot een gelijkspel. 

  Westerlo-Antwerp kort samengevat:

  • Sleutelmoment: Westerlo lijkt 5 minuten voor tijd zegezeker, maar 2 Nederlandse doelpunten in 2 minuten tijd zadelen de thuisploeg toch nog op met een fameuze kerstkater.
   
  • Man van de Match: Veel uitblinkers vanavond, maar Vincent Janssen was misschien wel de gretigste van allemaal. Het was eerst een paar keer net niet voor de WK-ganger, die op het einde toch nog fraai de belangrijke 3-2 maakte.
   
  • Opvallende statistiek: Antwerp kon in 9 beurten (7 nederlagen, 2 draws) nog nooit winnen in het Westelse Kuipje en aan die slechte reeks kwam vandaag geen einde. Met 3 op 15 oogt het eindejaarsrapport van Van Bommel en co. ook heel erg mager.

  Frey mist, De Cuyper niet

  Door het puntenverlies van leider Genk en eerste achtervolger Club Brugge kon Antwerp zich bij winst stevig in de top vier nestelen.

   

  Stamnummer 1 begon dan ook uitstekend aan de wedstrijd en al in de tweede minuut moest Bolat (ex-Antwerp) zijn kunnen tonen op een schotje van Stengs.

   

  Nadien was er wel veel strijd, maar bleven de kansen beperkt. 

   

  Tot Frey vijf minuten voor de rust eigenlijk niet meer kon missen. Na een goede Antwerpse aanval had hij de bal maar in een leeg doel te tikken van dichtbij, toch ging het nog mis voor de Zwitser. Hij controleerde heel vreemd en daardoor kon Tagir nog redding brengen op de lijn.

   

  Aan de overkant ging een veel moeilijkere poging wel over de achterlijn. Chadli leek de corner van De Cuyper nog te strelen met zijn rug, maar de ex-international raakte de bal niet aan. Een olympisch doelpunt dus voor de linksachter en Westerlo met 1-0 de kleedkamers in.

  De hoekschop van De Cuyper verraste iedereen.

  Meteen 2-0, Frey mist geen tweede keer

  Na de rust barstte het spektakelstuk volledig los. Westerlo kwam meteen op 2-0 via Madsen, die profiteerde van flauw uitverdedigen van Alderweireld om onhoudbaar voorbij Butez te krullen.

   

  Meteen hadden de bezoekers een gepast antwoord klaar. Frey faalde geen tweede keer voor doel en bracht Antwerp op die manier opnieuw in de wedstrijd.

   

  Na de aansluitingstreffer bleef Antwerp toch komen. Janssen kreeg een paar kansen op de gelijkmaker, maar telkens was het net niet voor de Nederlander.

  Frey miste niet nog een keer en maakte de 2-1.

  Van 3-1 naar 3-3 in 2 minuten

  Iets na het uur ontplofte het Kuipje helemaal. Fixelles snoepte de bal simpel af van de jonge Vermeeren en mikte de 3-1 daarna keihard voorbij Butez in doel. 


  De thuisploeg kreeg een paar kansen om Antwerp helemaal tegen het canvas te meppen, maar invallers Dierckx en Vaesen waren niet scherp genoeg en ook Reynolds kreeg de bal net niet in doel na een heerlijke individuele actie.


  Vijf minuten voor tijd bracht Janssen Antwerp toch weer in de wedstrijd. Met een echte spitsengoal (een overhoekse bal), zette de Nederlander de 3-2 op het bord. 

   

  Meteen na de aansluitingstreffer dompelde Stengs Het Kuipje in diepe rouw. De bal viel zomaar voor zijn voeten, waarna Bolat geen verhaal had op de vreemde krul van de Nederlander.

   

  Het bleef bij 3-3 en daar was niemand echt tevreden mee.

  Vincent Janssen werkte knap af en bracht de spanning helemaal terug.

  Reacties:

  • Jonas De Roeck: "We wisten dat we er goed voor stonden bij 3-1, maar ook dat Antwerp veel risico's zou gaan nemen. We hebben het niet afgemaakt, maar ik kan alleen maar fier zijn op mijn jongens. Antwerp heeft dit seizoen nog geen enkele keer zoveel kansen tegen gekregen en dat is de verdienste van mijn spelers. Toch heb ik het gevoel dat we vandaag twee punten hebben verloren. We blijven realistisch en gaan niet op de feiten vooruit lopen. We hebben nu 27 punten en zijn daar heel tevreden mee."
   
  • Mark van Bommel: "Ik weet niet of ik boos of tevreden moet zijn. We geven domme goals weg, maar komen wel goed terug. Als je de wedstrijd ziet, dan moet je volgens mij met "dikke cijfers" winnen. We zijn eigenlijk heel verdiend op 3-3 gekomen. Als we deze wedstrijd nog 10 keer spelen, dan winnen we hem 9 keer."
   
  • Lukas Van Eenoo: "Dit is heel ontgoochelend. Als je 3-1 voor staat, dan moet je die score altijd vasthouden. We hebben nog verschillende kansen gehad op 4-1 en dan krijgen we toch nog twee domme goals tegen. Antwerp speelde ook alles of niets en het is heel zuur dat we het niet hebben afgemaakt. We kregen veel ruimte, maar de laatste bal was telkens niet goed genoeg. Toch heb ik genoten van mijn terugkeer, al had ik liever gewonnen."
   
  • Maxim De Cuyper: "We hadden het na de 3-1 beter moeten uitspelen en dan was de wedstrijd beslist. We hadden niet het gevoel dat het binnen was, want Antwerp bleef met die twee gevaarlijke spitsen spelen. Mijn doelpunt? Ik drop hem in de lastige eerste zone en de bal waait binnen. Al bij al mogen we tevreden zijn, voor de match hadden we getekend voor een punt."
   
  • Vincent Janssen: "We hebben voor de WK-break ook al laten zien dat we snel een wedstrijd kunnen omdraaien, daarin bleven we vandaag ook geloven. We waren de hele wedstrijd gevaarlijk en konden eigenlijk nog meer scoren. Het hadden er drie moeten zijn, maar met z'n allen hebben we toch nog geknokt voor een punt. Het is best knap dat je van 3-1 nog een 3-3 kan maken, maar er zat toch meer in. Voor mij overheerst een dubbel gevoel."

  Als we deze wedstrijd nog 10 keer spelen, dan winnen we hem 9 keer.

  Mark van Bommel

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde wedstrijd! Op het laatste fluitsignaal knalt Bolat de bal nog tegen Nsimba. Het maakt allemaal niet meer uit, want het blijft 3-3. Wat een spektakelstuk in Het Kuipje. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Van Bommel stuurt zijn jongens nog eens naar voren. Komt er nog een Antwerpse kans? .
  4. tweede helft, minuut 93. Meer van dit soort wedstrijden graag. Die week vakantie hoef niet voor mij. Bert Sterckx op Radio 1.
  5. tweede helft, minuut 92. De thuisploeg wil absoluut nog winnen. Foster kan nog koppen op een voorzet van Dierckx. Butez ziet net naast hobbelen. .
  6. tweede helft, minuut 91. Het is Westerlo dat nog op zoek gaat naar de winnende treffer. Wat een spanning in het slot. .
  7. tweede helft, minuut 90. De toegevoegde tijd is begonnen. Er komen minstens drie minuten bij. .
  8. tweede helft, minuut 90.
  9. tweede helft, minuut 90. Wat een leuke en mooie wedstrijd om het voetbaljaar neer te leggen. Bert Sterckx op Radio 1.
  10. tweede helft, minuut 89. Ineens staat het 3-3! In een paar minuten tijd zet Antwerp de scheve situatie helemaal recht. Achterin krijgen ze de bal niet weg bij Westerlo en daar profiteert Stengs van om van net buiten de zestien centraal binnen te trappen.  Bolat was al onderweg naar de rechterkant, maar de bal maakte nog een vreemde krul. .
  11. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Westerlo, Edisson Jordanov erin, Halil Akbunar eruit
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Calvin Stengs van Antwerp. 3, 3.
  13. tweede helft, minuut 87. Westerlo heeft het nagelaten om de wedstrijd helemaal te beslissen. Bert Sterckx op Radio 1.
  14. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Antwerp, Dinis Almeida erin, Arthur Vermeeren eruit
  15. tweede helft, minuut 86.
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Vincent Janssen van Antwerp. 3, 2.
  17. tweede helft, minuut 85. We hebben weer een match! Janssen heeft lang naar zijn doelpunt gezocht en heeft het vier minuten voor tijd ook beet. Na een knappe inspeelpass van Stengs kan hij alleen op Bolat afstormen, waarna de Nederlander overhoeks netjes binnen trapt: 3-2. .
  18. tweede helft, minuut 84. Antwerp moet nog twee keer scoren, maar dan moet het wel in de buurt van Bolat raken. De jongens van De Roeck hebben alles goed onder controle. Ze zijn op weg naar een zoveelste stunt dit seizoen. .
  19. tweede helft, minuut 81. Met Nsimba brengt Van Bommel nog wat aanvallende kracht op het veld. De laatste tien minuten zijn begonnen. .
  20. tweede helft, minuut 80. Antwerp holt gewoon achter de feiten aan. Bert Sterckx op Radio 1.