90+5'
3 - 0

Voor de tweede keer in een week tijd heeft Union in eigen huis KV Oostende geklopt. In de Croky Cup volgde de verlossing pas in de slotfase, in de competitie mocht Union al een stukje vroeger de drie punten bijschrijven. Dante Vanzeir zette in de extra tijd nog de kers op de taart.

Union - KV Oostende in een notendop:

• Sleutelmoment: Kort na de rust gaat de bal op de stip voor Union. Een licht toegekende penalty, na wat trekwerk van Capon bij Lazare, maar daar trekt Teuma zich niks van aan. Met een feilloze elfmeter zet hij Union op weg naar winst.

• Man van de match: De schoonheidsprijs gaat naar Victor Boniface, maar Teddy Teuma was net iets efficiënter. De Union-kapitein gaf het goede voorbeeld met zijn penaltytreffer en tekende net voor affluiten ook nog voor een knappe assist voor Vanzeir.

• Opvallend: Union bouwt verder aan een indrukwekkende reeks. Het zit nu aan 10 wedstrijden zonder nederlaag. Het laatste verlies dateert al van 11 september. Toen verloor de vicekampioen op eigen veld van Racing Genk.

Veelbelovende start krijgt geen vervolg

Union rook zijn kans na het puntenverlies van Club Brugge, terwijl Oostende tuk was op revanche na de nipte bekeruitschakeling in het Joseph Marienstadion vorige week. De kustploeg begon ook niet onaardig aan de wedstrijd, al ging de meeste dreiging wel van Union uit.

Phillips moest al na vijf minuten aan de bak op een vrije trap van Teuma en enkele minuten later kon Urhoghide de bal maar net voor de neus van Boniface in hoekschop werken. Ook Oostende deed zijn duit in het zakje, een schot van Bätzner ging nipt naast.

Het veelbelovende begin kreeg evenwel geen vervolg. Boniface kleurde de eerste helft met zijn flitsende acties, maar uitgespeelde kansen leverden die niet op. Een logische 0-0-ruststand was het gevolg.

De thuisploeg was in de eerste helft vooral gevaarlijk via Boniface.

Union klaart de klus na lichte penalty

Eén gekadreerde doelpoging, dat was het magere bilan van de eerste helft. De tweede helft leverde meteen vuurwerk op. Lazare voelde de hand van Capon op zijn schouder en ging wel erg gretig neer in de zestien. Genoeg voor een penalty vond zowel ref Denil als de VAR. Teuma zette de elfmeter feilloos om: 1-0.

Ruim 10 minuten later sloeg Union opnieuw toe. Uitblinker Boniface zette Urhoghide in de wind, legde de bal prima af voor Adingra en die maakte er makkelijk 2-0 van. Oostende stond plots voor een stevige uitdaging.

De opdracht bleek te zwaar voor de onmondige kustploeg. Union drong niet al te hard meer aan, maar hield de zaakjes wel prima onder controle. Net voor affluiten plaatste Vanzeir het orgelpunt voor de thuisploeg. Op aangeven van Teuma jaagde hij de bal in één tijd heerlijk in het dak van het doel.

Kapitein Teuma brak de ban met een verzilverde penalty.

Capon: "Penalty was eigenlijk hallucinant"

• Dante Vanzeir (Union): "Ik wou de bal op de slof pakken en uiteindelijk gaat hij met een gelukje goed binnen. Een hele match lang hard werken en wachten op die kans, dat is soms het lot van een spits. Het is fijn als dat uiteindelijk toch beloond wordt met een goal. Dit is een heel mooi begin na de winterbreak, ik hoop dat we die lijn kunnen doortrekken. We kijken niet echt naar de stand. Het is mooi dat Club punten laat liggen en we iets verder kunnen uitlopen, maar uiteindelijk moeten we zelf elke week die overwinning pakken."

• Brecht Capon (KV Oostende): "Op het moment zelf twijfelde ik nog of er contact was, maar ik heb net de beelden van die penaltyfase teruggezien. Eigenlijk is het een beetje hallucinant. Ik denk dat de lijnrechter ook niet vlagt, het is gewoon de scheidsrechter die beslist. Het kan gebeuren dat je een foute beslissing neemt, maar waarom hebben we dan nog een VAR nodig om dat recht te trekken? Het was een clear error volgens mij. Daar verloren we natuurlijk de wedstrijd, we konden nadien geen vuist meer maken. We moeten focussen op de goede punten, die er zeker waren in de eerste helft. In de bekerwedstrijd hebben we het zelf weggegeven, hier kwamen we op achterstand na een penalty die er geen was."

90+7'

Union verslaat Oostende voor de tweede keer in een week tijd. Na de bekerwinst was de vicekampioen nu ook de beste in het competitieduel. Een licht toegekende penalty effende de weg, Teuma zette die feilloos om. Op aangeven van uitblinker Boniface maakte Adingra er 2-0 van en net voor affluiten plaatste Vanzeir het orgelpunt met een heerlijke treffer.

90+5'
3-0
90+5'

Vanzeir plaatst heerlijk orgelpunt!

Vanzeir heeft het beste voor het einde bewaard. Hij neemt een voorzet van Teuma in één tijd op de slof en jaagt de bal heerlijk in de kruising. 3-0!

90+3'
90+1'

89'

Dubbele wissel

Dubbele wissel bij Union. Nieuwkoop en Adingra gaan naar de kant voor François en Dony. Intussen zijn de 4 minuten extra tijd ingegaan.

88'
87'

De tiende hoekschop voor Union en dan is het toch weer even opletten voor Oostende. Vanzeir kan uithalen aan de tweede paal, maar zijn schot wordt afgeblokt.

86'

Union komt nog eens gevaarlijk opzetten. Phillips moet uitpakken met een tussenkomst op een gevaarlijk voorzet-schot van Vanzeir. In de nasleep kan ook Teuma afdrukken, maar zijn poging gaat hoog over.

85'

Boonen ver naast

Een vluchtschot van invaller Boonen gaat meters naast. Het lijkt er niet meer in te zitten voor KVO, de tijd begint te dringen.

84'
84'

Exit Boniface

Boniface wordt naar de kant gehaald bij Union, al gaat dat niet zonder slag of stoot. Tanghe vindt dat het allemaal wel wat sneller kan en krijgt het aan de stok met Boniface. Die ruimt uiteindelijk toch plaats voor Eckert.

83'
83'

Geel voor Rocha Santos

Rocha Santos trekt aan de noodrem bij Puertas en krijgt terecht geel.

81'

Van der Heyden speelt de bal zomaar in de voeten van Ambrose. Die moet evenwel optornen tegen drie Union-spelers en delft het onderspit. Oostende komt steeds dichter bij een nieuwe nederlaag.