Club Brugge lijdt opnieuw puntenverlies tegen Zulte Waregem en blijft achter met 4 op 9

  1. 45' - Geel - Andreas Skov Olsen
  2. 31' - Geel - Alieu Fadera
  3. 31' - Geel - Clinton Mata
  1. 90+3' - Geel - Lukas Willen
  2. 90+1' - Geel - Sammy Bossut
  3. 85' - Verv. Denis Odoi door Ruud Vormer
  4. 80' - Verv. Alieu Fadera door Lennert Hallaert
  5. 80' - Verv. Oleksandr Drambaev door Lukas Willen
  6. 75' - Verv. Kamal Sowah door Noa Lang
  7. 75' - Verv. Ferrán Jutglà door Cyle Larin
  8. 75' - Verv. Bjorn Meijer door Eduard Sobol
  9. 69' - Doelpunt - Oleksandr Drambaev (1 - 1)
  10. 68' - Verv. Owen Otasowie door Abakar Sylla
  11. 67' - Verv. Lasse Vigen Christensen door Mamadou Sangaré
  12. 67' - Verv. Jelle Vossen door Stan Braem
  13. 55' - Verv. Jean-Luc Dompé door Ravy Tsouka Dozi
  14. 47' - Doelpunt - Andreas Skov Olsen (1 - 0)
  47'goalAndreas Skov Olsen1 - 0
  69'goalOleksandr Drambaev1 - 1

  Na de pijnlijke nederlaag in Eupen is Club Brugge er weer niet in geslaagd om te winnen. Zulte Waregem pakte een punt in Jan Breydel. Andreas Skov Olsen bracht blauw-zwart op voorsprong, Oleksandr Drambajev hing de bordjes weer gelijk. De landskampioen mist zo zijn seizoensstart en blijft achter met 4 op 9.

  Club Brugge - Zulte Waregem in een notendop:

  • Sleutelmoment: De wedstrijd valt rond de 66e minuut even stil met enkele wissels. Club laat zich in slaap wiegen en dan slaat Zulte Waregem genadeloos toe. Fadera levert de perfecte voorzet, Drambajev loopt al even knap in naar de eerste paal en brengt Essevee langszij.

  • Man van de match: Vorig seizoen speelde hij nog voor FK Marioepol, toen de Oekraïense voetbalcompetitie stilgelegd werd door de Russische inval. Vandaag is Oleksander Drambajev de held van Zulte Waregem. Zijn knappe treffer bezorgde de bezoekers een onverhoopt punt.

  • Opvallend: Voor Club Brugge komt er een einde aan een indrukwekkende zegereeks tegen Zulte Waregem. De laatste zes onderlinge competitieduels had het met glans gewonnen. Club scoorde daarin maar liefst 22 keer, Zulte Waregem 0 keer.

  Mignolet eist nog maar eens hoofdrol op

  Een flink hertekend Club aan de aftrap met maar liefst 5 wissels. Lang begon in samenspraak met trainer Hoefkens op de bank en ook Sobol, Hendry, Balanta en de naar Hoffenheim vertrokken N'Soki verdwenen uit de basis. De vrijgekomen plekjes waren voor Odoi, Meijer, Sowah, Mechele en Otasowie.

  Die laatste maakte geen al te beste beurt in de eerste helft. Een slechte inspeelpass van de Amerikaan leidde al na amper vijf minuten een reuzenkans in voor Dompé. Mignolet was nog maar eens de reddende engel voor de landskampioen. 

  Nog voor het eerste kwartier voorbij was, ging Otasowie weer de mist in. Fadera snoepte hem de bal af en bood Dompé een nieuwe kans op de 0-1, maar ook nu zat Mignolet in de weg. Tussendoor moest ook Bossut zijn kunnen tonen toen Jutgla alleen voor hem opdook, terwijl een volley van Nielsen in het zijnet strandde.

  Veel meer maakte Club niet klaar, enkel op een verre knal van Jutgla moest Bossut nog alert zijn. Alert was Otasowie dan weer allerminst, met een slechte balcontrole gaf hij kort voor de rust nog een kans weg aan Fadera. De Gambiaan bleef evenwel zelf ook niet technisch feilloos en zo kon Mignolet nog maar eens ingrijpen.

  Drambajev schenkt Zulte Waregem een punt

  Club schoot na een weinig overtuigende eerste helft ijzersterk uit de startblokken na de rust. Na een heerlijke combinatie met Vanaken en Sowah botste Skov Olsen eerst nog op Bossut, maar in de herneming knalde de Deen zijn derde van het seizoen hoog in doel: 1-0.

  De thuisploeg kwam plots onder stoom. Jutgla zette Skov Olsen op weg naar de 2-0, maar de doelpuntenmaker wou het te mooi doen met een rabona. Met een knap hakje bracht Jutgla ook die andere Brugse Deen, Nielsen, in stelling, maar die mikte op Bossut.

  Zulte Waregem voorkwam zo meer averij en sloeg na een doods moment met enkele wissels plots genadeloos toe. Fadera bracht de bal laag voor doel en daar was Drambajev Mata te snel af. Ook Mignolet moest zich eindelijk gewonnen geven, de bordjes hingen weer gelijk.

  Hoefkens probeerde het tij nog te keren door Larin, Lang, Sobol en Vormer in de ploeg te droppen, maar Club kon Zulte Waregem niet meer uit verband spelen. De bezoekers hielden al bij al makkelijk stand. Met uitwedstrijden bij Antwerp en Club is 4 op 9 een prima competitiestart voor Essevee, voor Club is het een erg mager rapport.

  "We wisten dat hier iets te rapen viel"

  • Jelle Vossen (Zulte Waregem): "Ik denk dat iedereen die naar Jan Breydel komt heel tevreden kan zijn met een punt. We wisten wel dat hier iets te rapen viel. We hebben vorige week tegen Antwerp al getoond dat we uit een ander vaatje tappen dan vorig seizoen. We hebben een ploeg die veel energie uitstraalt en probeert te voetballen waar het kan. Vorige week gingen we nog zonder punten naar huis, vandaag wordt het beloond met een punt. Er zat misschien zelfs nog meer in, maar wij kunnen alleen maar tevreden zijn."

  • Sammy Bossut (Zulte Waregem): "We hebben tot op het einde gevochten om dat puntje verdiend mee te nemen. Ik denk dat de club goed werk gedaan heeft qua transfers. Die jongens zijn nog niet zo ervaren, maar ze deinzen voor niks terug. We moeten op deze manier blijven voortdoen. Ik heb mijn werk gehad vandaag, maar we hebben vooral een collectieve prestatie neergezet. We hadden hier ook de overwinning kunnen pakken. Dit vertrouwen moeten we meepakken naar volgende week."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Opnieuw puntenverlies voor Club Brugge. De landskampioen komt niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Zulte Waregem en blijft zo steken op 4 op 9. Skov Olsen leek Club op weg te zetten naar winst, maar Drambajev besliste er anders over. .
  3. Gele kaart voor Lukas Willen van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 93
  4. tweede helft, minuut 93. Geel voor Willen. Willen haalt Skov Olsen onderuit. De gele kaart is het logische gevolg. .
  5. tweede helft, minuut 91. 4 minuten extra. Zulte Waregem moet nog 4 minuten standhouden en dan heeft het toch een onverhoopt punt te pakken. .
  6. Gele kaart voor Sammy Bossut van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 91
  7. tweede helft, minuut 90. Lang nipt naast. De tijd begint te dringen voor Club Brugge. Lang probeert het nog met een schot vanuit de tweede lijn. Zijn poging gaat niet zo gek ver naast, Bossut was te laat gekomen. .
  8. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Club Brugge, Ruud Vormer erin, Denis Odoi eruit
  9. tweede helft, minuut 84. Het is Odoi die plaats moet maken voor Vormer.  .
  10. tweede helft, minuut 83. Nieuw puntenverlies voor Club? Nielsen mag het nog eens proberen op een vrije trap, maar mikt de bal ruim naast. Intussen staat Vormer klaar om in te vallen. Kan hij Club nog over de streep trekken of stevent de landskampioen af op nieuw puntenverlies? .
  11. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Zulte Waregem, Lennert Hallaert erin, Alieu Fadera eruit
  12. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Zulte Waregem, Lukas Willen erin, Oleksandr Drambaev eruit
  13. tweede helft, minuut 78. Zulte Waregem lijkt nog meer te willen dan een punt. Drambajev zet zich door en brengt de bal laag voor doel, maar Mignolet zit er goed tussen. .
  14. tweede helft, minuut 75. Driedubbele wissel. Hoefkens grijpt in met een driedubbele wissel. Lang, Larin en Sobol komen in de ploeg voor Meijer, Jutgla en Sowah. .
  15. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Club Brugge, Noa Lang erin, Kamal Sowah eruit
  16. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Club Brugge, Cyle Larin erin, Ferrán Jutglà eruit
  17. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Club Brugge, Eduard Sobol erin, Bjorn Meijer eruit
  18. tweede helft, minuut 74. Sangaré brengt meer schwung in het spel van de bezoekers. Hij kan zich bijna alleen doorzetten, maar Mechele keert goed terug. Club is de controle kwijt. .
  19. tweede helft, minuut 72. Slappe kopbal Tsouka. Zulte Waregem heeft vertrouwen geput uit de gelijkmaker. Tsouka wordt bij Club uit het oog verloren op een voorzet van Sangaré, maar zijn kopbal is te slap om Mignolet te verschalken. .
  20. tweede helft, minuut 69.