2. 67' - Geel - Lyle Foster
  3. 83' - Verv. Senna Miangue door Louis Torres
  4. 88' - Verv. Pietro Perdichizzi door Ravil Tagir
Jupiler Pro League - speeldag 1 - 24/07/22 - 21:01

Westerlo kan zijn wederoptreden in de hoogste voetbalklasse vieren met een zege tegen Cercle Brugge. In eigen huis won de ploeg van Jonas De Roeck met 2-0. Na een halfuur moest tegenstander Cercle met 10 verder na een rode kaart.

Westerlo - Cercle Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: Na een halfuur evenwichtig voetbal liep Boris Popovic tegen een tweede gele kaart aan. De verdediger van Cercle mocht gaan douchen en de wedstrijd kantelde in het voordeel van de thuisploeg.

• Man van de match: Meerdere uitblinkers vandaag bij Westerlo, maar Erdon Daci kon vlak voor rust de ban breken met de 1-0. De spits was vorig jaar  de topscorer van zijn ploeg en begint op deze manier goed aan zijn avontuur in 1A.

• Opvallend: Hoog bezoek in 't Kuipje. Voetbalvedette Arda Turan (ex-Barcelona, ex-Atletico Madrid) werd gespot in het stadion. Daar zitten de Turkse eigenaars van Westerlo wellicht voor iets tussen.

Westerlo heeft zijn start in de Jupiler Pro League niet gemist.

De ploeg van Jonas De Roeck won makkelijk van Cercle Brugge. Na een aarzelend begin met weinig doelgevaar voor beide ploegen, pakte Cercle-verdediger Popovic een tweede keer geel.

De thuisploeg kon nadien hun numerieke voordeel omzetten in meer doelgevaar en vlak voor rust tekende Erdon Daci voor de openingstreffer. De Noord-Macedonische spits verschalkte doelman Warleson in twee keer.

Westerlo ging naarstig op zoek naar een verlossende 2-0 en creëerde een hoop kansen. Van den Keybus, Foster en Dierckx kregen allemaal kansen om de match te beslissen.

Uiteindelijk viel het doelpunt dan toch in de allerlaatste minuut.

Invaller Vetokele klaarde de klus voor de promovendus. De spits was nog maar net ingevallen en kon een voorzet van Bernat in doel verlengen. Boeken toe. Eindstand: 2-0.

Tuur Dierckx: "We hadden steeds controle"

Tuur Dierckx (Westerlo): "We hadden steeds de controle, zelfs als we nog tegen 11 speelden. Nadien wordt het natuurlijk wat makkelijker."

"Als het lang 1-0 blijft, dan zit de schrik er na een tijdje wel in. Je wilt het deksel natuurlijk niet op de neus krijgen."

Na een lange blessure keerde Dierckx vanavond weer terug tussen de lijnen.

"Het voelt onbeschrijfelijk om weer voetballer te zijn. Ik heb erg diep gezeten en wil vooral mijn zus bedanken voor haar steun in die moeilijke periode."

Hannes Van der Bruggen (Cercle): "Het was een heel moeilijke wedstrijd voor ons. We spelen heel lang met 10 en dat is erg frustrerend natuurlijk.
Ons seizoensbegin is niet van de poes, dus we zullen ons moeten herpakken."

Jonas De Roeck: "Willen de lijn van vorig jaar doortrekken"

Jonas De Roeck (Westerlo): "We hebben de wedstrijd van in het begin in handen genomen. We proberen de lijn door te trekken van vorig jaar en dat lukte vanavond goed. We hadden het in de tweede helft misschien nog sneller moeten afmaken, maar dat komt wel met nog wat meer ervaring. "

Dominik Thalhammer (Cercle):  "We zijn teleurgesteld. We hadden er natuurlijk veel meer van verwacht. De rode kaart zorgde natuurlijk voor een heel moeilijke wedstrijd. We moeten onze rug rechten en ons richten op de volgende wedstrijden."

90+5'

2-0!

Boeken toe! Vetokele maakt het feestje compleet. Hij verlengt een pass van Bernat en beslist de wedstrijd.

90+3'

Het is al feest op de tribunes. Voor Westerlo is dit een geslaagde terugkeer naar 1A. Nog twee minuten volhouden is de boodschap voor de thuisploeg. Cercle mag nog steeds dromen van een doelpunt dat uit de lucht valt.

90+1'

Cercle heeft nog 5 minuten om iets aan hun achterstand te doen.

90+1'

90'

Cercle Brugge heeft niets meer te verliezen en begint met lange ballen in de zestien te droppen, het is toch nog een nerveus einde voor de promovendus.

89'

Invaller Lyle Foster brengt snelheid en gevaar voor Westerlo. De Zuid-Afrikaan claimt nu een penalty, al lijkt er weinig aan de hand te zijn.

86'

Perdichizzi legt zich opnieuw neer. Het lijkt erop dat de Belg niet meer verder kan. Een wissel lijkt onvermijdelijk.

85'

Daar is nog eens een poging van Cercle. Deman besluit over. Westerlo vindt de 2-0 niet, dus is het bang afwachten voor het thuispubliek.

83'
82'

Pietro Perdichizzi blijft op de mat liggen. De strijder van Westerlo heeft nood aan verzorging.

74'

Buitenspel

Bijna de 2-0! Lyle Foster wordt de diepte ingestuurd, dribbelt rond de keeper heen en besluit dan op de paal. In de rebound krijgt de Zuid-Afrikaan de bal terug, maar hij staat buitenspel.

72'

De kampioen van 1B toont vanavond dat het zeker zijn plekje in 1A verdient. Met momenten legt de ploeg van Jonas De Roeck mooi voetbal op de mat.

67'

Nog iets meer dan 20 minuten te gaan. Westerlo is dominant, maar zoekt momenteel tevergeefs naar de verlossende 2-0. Cercle blijft het bewonderingswaardig proberen, maar creëert geen enkel doelgevaar.

67'
60'

Er gaat heel veel rust uit van Sinan Bolat. Hij is een rots in de branding voor zijn verdediging.

Piet Cosemans
59'

De thuisploeg komt in veelbelovende posities, maar laat het voorlopig na om de verlossende 2-0 te maken.