Promovendus Westerlo begint het seizoen met 3 punten tegen 10-koppig Cercle

  1. 41' - Doelpunt - Erdon Daci (1 - 0)
  2. 34' - Verv. Kevin Denkey door Edgaras Utkus
  3. 31' - Geel 2 - Boris Popovic
  4. 28' - Geel - Robbe Decostere
  5. 20' - Geel - Boris Popovic
  1. 90+5' - Doelpunt - Igor Vetokele (2 - 0)
  2. 88' - Verv. Erdon Daci door Igor Vetokele
  3. 88' - Verv. Pietro Perdichizzi door Ravil Tagir
  4. 83' - Verv. Senna Miangue door Louis Torres
  5. 81' - Verv. Tuur Dierckx door Jan Bernat
  6. 67' - Geel - Lyle Foster
  7. 64' - Verv. Kyan Vaesen door Lyle Foster
  8. 60' - Verv. Hannes Van der Bruggen door Charles Vanhoutte
  9. 60' - Verv. Thibo Somers door Olivier Deman
  10. 59' - Geel - Edgaras Utkus
  11. 53' - Geel - Hannes Van der Bruggen
  41'goalErdon Daci1 - 0
  90+5'goalIgor Vetokele2 - 0

  Westerlo kan zijn wederoptreden in de hoogste voetbalklasse vieren met een zege tegen Cercle Brugge. In eigen huis won de ploeg van Jonas De Roeck met 2-0. Na een halfuur moest tegenstander Cercle met 10 verder na een rode kaart.

  Westerlo - Cercle Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na een halfuur evenwichtig voetbal liep Boris Popovic tegen een tweede gele kaart aan. De verdediger van Cercle mocht gaan douchen en de wedstrijd kantelde in het voordeel van de thuisploeg.
   
  • Man van de match: Meerdere uitblinkers vandaag bij Westerlo, maar Erdon Daci kon vlak voor rust de ban breken met de 1-0. De spits was vorig jaar  de topscorer van zijn ploeg en begint op deze manier goed aan zijn avontuur in 1A.
   
  • Opvallend: Hoog bezoek in 't Kuipje. Voetbalvedette Arda Turan (ex-Barcelona, ex-Atletico Madrid) werd gespot in het stadion. Daar zitten de Turkse eigenaars van Westerlo wellicht voor iets tussen.

  Westerlo heeft zijn start in de Jupiler Pro League niet gemist.

   

  De ploeg van Jonas De Roeck won makkelijk van Cercle Brugge. Na een aarzelend begin met weinig doelgevaar voor beide ploegen, pakte Cercle-verdediger Popovic een tweede keer geel.


  De thuisploeg kon nadien hun numerieke voordeel omzetten in meer doelgevaar en vlak voor rust tekende Erdon Daci voor de openingstreffer. De Noord-Macedonische spits verschalkte doelman Warleson in twee keer.


  Westerlo ging naarstig op zoek naar een verlossende 2-0 en creëerde een hoop kansen. Van den Keybus, Foster en Dierckx kregen allemaal kansen om de match te beslissen.

   

  Uiteindelijk viel het doelpunt dan toch in de allerlaatste minuut.

   

  Invaller Vetokele klaarde de klus voor de promovendus. De spits was nog maar net ingevallen en kon een voorzet van Bernat in doel verlengen. Boeken toe. Eindstand: 2-0.

  Tuur Dierckx: "We hadden steeds controle"

  Tuur Dierckx (Westerlo): "We hadden steeds de controle, zelfs als we nog tegen 11 speelden. Nadien wordt het natuurlijk wat makkelijker."

   

  "Als het lang 1-0 blijft, dan zit de schrik er na een tijdje wel in. Je wilt het deksel natuurlijk niet op de neus krijgen."


  Na een lange blessure keerde Dierckx vanavond weer terug tussen de lijnen.


  "Het voelt onbeschrijfelijk om weer voetballer te zijn. Ik heb erg diep gezeten en wil vooral mijn zus bedanken voor haar steun in die moeilijke periode."

   

  Hannes Van der Bruggen (Cercle): "Het was een heel moeilijke wedstrijd voor ons. We spelen heel lang met 10 en dat is erg frustrerend natuurlijk. 
  Ons seizoensbegin is niet van de poes, dus we zullen ons moeten herpakken."

  Jonas De Roeck: "Willen de lijn van vorig jaar doortrekken"

  Jonas De Roeck (Westerlo): "We hebben de wedstrijd van in het begin in handen genomen. We proberen de lijn door te trekken van vorig jaar en dat lukte vanavond goed. We hadden het in de tweede helft misschien nog sneller moeten afmaken, maar dat komt wel met nog wat meer ervaring. "

   

  Dominik Thalhammer (Cercle):  "We zijn teleurgesteld. We hadden er natuurlijk veel meer van verwacht. De rode kaart zorgde natuurlijk voor een heel moeilijke wedstrijd. We moeten onze rug rechten en ons richten op de volgende wedstrijden."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. 2-0! Boeken toe! Vetokele maakt het feestje compleet. Hij verlengt een pass van Bernat en beslist de wedstrijd. .
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 95 door Igor Vetokele van Westerlo. 2, 0.
  4. tweede helft, minuut 93. Het is al feest op de tribunes. Voor Westerlo is dit een geslaagde terugkeer naar 1A. Nog twee minuten volhouden is de boodschap voor de thuisploeg. Cercle mag nog steeds dromen van een doelpunt dat uit de lucht valt. .
  5. tweede helft, minuut 90. Cercle Brugge heeft niets meer te verliezen en begint met lange ballen in de zestien te droppen, het is toch nog een nerveus einde voor de promovendus. .
  6. tweede helft, minuut 89. Invaller Lyle Foster brengt snelheid en gevaar voor Westerlo. De Zuid-Afrikaan claimt nu een penalty, al lijkt er weinig aan de hand te zijn. .
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Westerlo, Igor Vetokele erin, Erdon Daci eruit
  8. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Westerlo, Ravil Tagir erin, Pietro Perdichizzi eruit
  9. tweede helft, minuut 86. Perdichizzi legt zich opnieuw neer. Het lijkt erop dat de Belg niet meer verder kan. Een wissel lijkt onvermijdelijk. .
  10. tweede helft, minuut 85. Daar is nog eens een poging van Cercle. Deman besluit over. Westerlo vindt de 2-0 niet, dus is het bang afwachten voor het thuispubliek. .
  11. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Cercle Brugge, Louis Torres erin, Senna Miangue eruit
  12. tweede helft, minuut 82. Pietro Perdichizzi blijft op de mat liggen. De strijder van Westerlo heeft nood aan verzorging.  .
  13. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Westerlo, Jan Bernat erin, Tuur Dierckx eruit
  14. Buitenspel. Bijna de 2-0! Lyle Foster wordt de diepte ingestuurd, dribbelt rond de keeper heen en besluit dan op de paal. In de rebound krijgt de Zuid-Afrikaan de bal terug, maar hij staat buitenspel.  . tweede helft, minuut 74.
  15. tweede helft, minuut 72. De kampioen van 1B toont vanavond dat het zeker zijn plekje in 1A verdient. Met momenten legt de ploeg van Jonas De Roeck mooi voetbal op de mat. .
  16. tweede helft, minuut 67. Nog iets meer dan 20 minuten te gaan. Westerlo is dominant, maar zoekt momenteel tevergeefs naar de verlossende 2-0. Cercle blijft het bewonderingswaardig proberen, maar creëert geen enkel doelgevaar. .
  17. Gele kaart voor Lyle Foster van Westerlo tijdens tweede helft, minuut 67
  18. tweede helft, minuut 64. Vervanging bij Westerlo, Lyle Foster erin, Kyan Vaesen eruit
  19. tweede helft, minuut 60. Vervanging bij Cercle Brugge, Charles Vanhoutte erin, Hannes Van der Bruggen eruit
  20. tweede helft, minuut 60. Vervanging bij Cercle Brugge, Olivier Deman erin, Thibo Somers eruit