1. 49' - Doelpunt - Shamar Nicholson (0 - 4)
Jupiler Pro League - speeldag 20 - 19/12/21 - 16:00
49'
Shamar Nicholson
0 - 4
49'

Charleroi heeft een ruime zege geboekt op de Kerhweg. Grote man bij de bezoekers was Shamar Nicholson, die drie doelpunten voor zijn rekening nam. Eupen verdiende meer na een sterke openingsfase, maar miste wat Charleroi in overvloed had: efficiëntie voor doel. "Nog meer kansen creëren is onmogelijk, soms lukt het gewoon niet om te scoren", zegt Eupen-coach Stefan Krämer.

Eupen - Charleroi in een notendop:

• Sleutelmoment: Nicholson geeft Eupen de doodsteek met een goal kort voor en kort na de rust. Eupen beseft dat het bij een 0-4-tussenstand een mirakel nodig heeft, de gedachten gaan al snel naar de komende kwartfinale in de beker tegen KV Mechelen.

• Man van de match: Een assist bij de openingsgoal en vervolgens zelf 3 keer scoren. Shamar Nicholson mag met een uitstekend kerstrapport naar huis. Zijn dodelijke efficiëntie was samen met de reddingen van de sterke Koffi het succesrecept voor Charleroi.

• Opvallend: Charleroi bouwt voort aan zijn sterke uitreputatie. In 11 uitwedstrijden won het 6 keer en speelde het 3 keer gelijk. Enkel op bezoek bij Union en afgelopen donderdag bij Racing Genk bleef het met lege handen achter.

Bekijk de goals uit Eupen - Charleroi (0-4)

Koffi en dodelijke efficiëntie zorgen voor 0-3-ruststand

Zowel Eupen als Charleroi had wat recht te zetten na hun respectievelijke nederlagen tegen Antwerp en Racing Genk. Voor de bezoekers kon de wedstrijd niet beter beginnen. Nicholson legde de bal in de zestien goed terug op de inlopende Gholizadeh en die bracht Charleroi na amper 8 minuten al op voorsprong.

Eupen liet zich niet uit zijn lood slaan door die vroege opdoffer. Integendeel, de thuisploeg ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en maakte het Charleroi knap lastig. Op het kwartier kwam Eupen tot drie keer toe dicht bij de 1-1, maar evenveel keer hield Koffi Charleroi overeind met reddingen op de pogingen van Prevljak en Beck.

Vijf minuten later mocht Prevljak het nog eens proberen met een knal uit de draai, maar weer pakte Koffi uit met een schitterende save. Net wanneer de gelijkmaker in de lucht hing, sloeg Charleroi uit het niks genadeloos toe. Een mislukt schot van Zaroury werd de perfecte assist voor Nicholson en die maakte er van dichtbij 0-2 van.

Charleroi kwam er ondanks de 0-2-voorsprong nauwelijks aan te pas, maar toonde zich kort voor de rust opnieuw dodelijk efficiënt. Morioka gaf de bal goed mee met Nicholson en die plaatste zijn tweede van de wedstrijd knap in de verste hoek: 0-3. Eupen toonde zich defensief te kwetsbaar en trok met een stevige kater de rust in.

Straffe reeks reddingen van Koffi

Nicholson maakt de tweede helft overbodig

Het greintje hoop dat Eupen bij de start van de tweede helft nog koesterde, ging meteen in rook op. Na slordig balverlies op het middenveld zette Ilaimaharitra met een uitstekende pass door het centrum Nicholson op weg naar doel en oog in oog met Himmelmann trof de Jamaicaan voor de derde keer raak.

Het was de tik te veel voor de thuisploeg. Eupen kon geen vuist meer maken, terwijl Charleroi zijn schaapjes op het droge had. Bovendien gingen bij Eupen de gedachten naar de bekerwedstrijd van komende woensdag tegen KV Mechelen en dus werd er ook flink gewisseld. De tweede helft werd zo een veredelde oefenwedstrijd.

Ook een eerreddend doelpunt was Eupen niet gegund. Invaller Rocha was er in de slotfase nochtans dicht bij toen hij in de draai uithaalde, maar ook nu pakte Koffi uit met een prima redding. De doelman pakt zo een dik verdiende clean sheet, een dodelijk efficiënt Charleroi knoopt weer aan met de zege en blijft op koers voor een plek in de top 4.

Krämer: “Soms lukt het gewoon niet om te scoren”

• Edward Still (trainer Charleroi): “Ons offensief spel was vandaag zeer goed. De beweging en onze balcirculatie was heel goed. Eupen heeft veel kwaliteit, het is niet makkelijk om hier te spelen. Koffi heeft in de eerste helft een paar reddingen verricht, op kantelmomenten van de wedstrijd. Maar dat hoort erbij. Nicholson heeft vandaag misschien wel de perfecte wedstrijd gespeeld. Zijn werk zonder bal was top. Als hij zo’n energie geeft naar de ploeg zonder bal, dan doen de andere spelers er ook alles aan om hem in een goede positie te brengen met bal. Ik vond het jammer dat na de 0-4 het tempo uit de wedstrijd ging. We hadden er hier ook nog 0-5 of 0-6 van kunnen maken. Maar 0-4 is natuurlijk top.”

• Stefan Krämer (trainer Eupen): “De eerste 10 minuten was ik niet tevreden, omdat we toen te passief waren. Daarom slikten we ook die tegengoal. Maar wat we daarna lieten zien, we kunnen eerlijk gezegd niet beter spelen. Nog meer kansen creëren is niet mogelijk. Soms lukt het gewoon niet om te scoren in het voetbal. Dat doet pijn, maar je moet het accepteren. Charleroi was heel efficiënt. Dat is een combinatie van kwaliteit en een beetje geluk. Tijdens de rust waren er 2 opties. Ofwel was de wedstrijd na een uur gespeeld en dan moesten we ons richten op de bekerwedstrijd van woensdag. Ofwel scoorden we en dan zouden we tot het einde knokken. Maar na de 0-4 was de wedstrijd beslist.”

90+1' tweede helft
81'
64'
17:47

Charleroi knoopt weer aan met de zege. Het boekt een vlotte 0-4-overwinning bij Eupen, met dank aan de sterke Koffi en de hattrick van de dodelijk efficiënte Nicholson.

17:43

Rocha krijgt bij een luchtduel een tik in zijn gezicht van Ozornwamfor. Er is wat bloed mee gemoeid, de invaller moet opgelapt worden.

17:40

N'Dri snijdt vanaf rechts naar binnen en pakt uit met een lage knal, maar zijn poging mist kwaliteit om Koffi te kunnen verontrusten. De doelman is vandaag samen met Nicholson dé uitblinker bij Charleroi.

17:38

Geel voor Agbadou

Agbadou loopt nog tegen een gele kaart aan. Terechte bestraffing voor zijn overtreding op Zorgane.

17:37

Gillet mag nog even meedoen bij Charleroi. De ancien neemt de plaats in van Ilaimaharitra.

17:35

Knezevic blijft liggen na een duel met Rocha in de zestien. De wedstrijd ligt zo opnieuw even stil voor verzorging. Veel extra tijd heeft deze wedstrijd nochtans niet meer nodig.

17:29

Koffi blijft foutloos

Koffi is niet van plan om zijn clean sheet nog uit handen te geven. Invaller Rocha haalt plots van dichtbij gevaarlijk uit in de draai, maar ook nu pakt de Charleroi-doelman uit met een prima reflex.

17:28

Charleroi moest het even met een man minder doen, maar daar is nu toch de vervanger van de onfortuinlijke Bessilé. Ozornwamfor mag zijn debuut maken voor Charleroi.

17:24

Zorgen voor Bessilé

Bessilé gaat met een pijnlijke grimas zitten. Een spierblessure lijkt zijn wedstrijd vroegtijdig te beëindigen.

17:20

Doelpuntenmaker Nicholson mag gaan rusten, hij wordt afgelost door Descotte. Ook voor Morioka is de wedstrijd voorbij, Zorgane is zijn vervanger.

17:16

Krachten sparen bij Eupen

Bij Eupen kunnen ze al beginnen denken aan de bekerwedstrijd van komende woensdag tegen KV Mechelen. Krämer haalt Peeters, Prevljak en Ngoy naar de kant voor Rocha, Magnée en N'Dri.