Club Brugge verspeelt bonus van twee doelpunten tegen kranig Standard

  1. 39' - Doelpunt - Aron Dønnum (2 - 1)
  2. 35' - Doelpunt - Charles De Ketelaere (2 - 0)
  3. 15' - Doelpunt - Bas Dost (1 - 0)
  1. 90' - Geel - Hamza Rafia
  2. 85' - Verv. Kostas Laifis door Collins Fai
  3. 84' - Verv. Hugo Siquet door Merveille Bokadi
  4. 72' - Verv. Ignace Van der Brempt door José Izquierdo
  5. 72' - Verv. Ruud Vormer door Mats Rits
  6. 71' - Verv. Aron Dønnum door Hamza Rafia
  7. 69' - Geel - Nicolas Raskin
  8. 63' - Verv. Denis Dragus door Mehdi Carcela-González
  9. 55' - Verv. Faitout Maouassa door Federico Ricca
  10. 52' - Doelpunt strafschop - Noe Dussenne (2 - 2)
  11. 51' - Geel - Simon Mignolet
  12. 47' - Geel - Clinton Mata

  Club Brugge heeft voor eigen volk vrede moeten nemen met een 2-2-gelijkspel tegen Standard. De Luikenaars knokten zich knap weer in de wedstrijd na een 2-0-achterstand. De kloof tussen nummer 2 Club en leider Union bedraagt nu 4 punten.

  Club Brugge - Standard kort samengevat

  • Sleutelmoment: Na Luiks balverlies wordt Dost afgezonderd voor Bodart. De 3-0 had het lot van Standard helemaal bezegeld, maar Dost mikt op de keeper. Even later laat Mignolet zich in de luren leggen en is de spanning terug.
  • Man van de Match: In positieve zin was Raskin de belichaming van de strijdlust en onverzettelijkheid van Standard, in negatieve zin kostte Mignolet zijn ploeg twee punten met voor zijn doen twee forse misrekeningen.
  • Opvallend: Elsner blijft wachten op zijn eerste competitiezege als coach van Standard. Een punt op het veld van Club Brugge heeft natuurlijk wel meer weerklank dan gelijkspelen tegen OHL, Cercle Brugge en Kortrijk.

  Bekijk de goals uit Club Brugge - Standard (2-2)

  Club Brugge op halve kracht naar 2-0

  Beide ploegen misten een portie aanvallende klasse. Club Brugge kon de afwezigheid van Lang wel compenseren met Dost, terwijl Standard geen echte vervanger voor het profiel van Klauss had. Wel keerde Laifis met al zijn ervaring terug in de verdediging van de Rouches.

   

  Die kwam al snel onder druk te staan, ook al zaten er wat te veel slordigheden in het spel van Club Brugge. Een zwieper van Vormer op aangeven van Dost was het beste dat de thuisploeg bracht. De 1-0 moest letterlijk uit de lucht komen vallen. Bodart grabbelde naar een hoge bal en liet hem op het hoofd van Dost botsen. De Nederlander besefte zelf amper dat hij Club op voorsprong had gezet.

   

  Standard had een probleem, want op de Brugse helft van het veld kreeg het helemaal niks klaar. De bezoekers zorgden er met hun inzet en vechtlust wél voor dat ook Club Brugge niet zijn gebruikelijke spel kon ontwikkelen. Toch bleef het uitkijken voor een flits. Die kwam er ook. De Ketelaere joeg zijn volley heerlijk in het dak van het doel en leek de wedstrijd te beslissen.

  Balanta op handen en voeten over de bal om af te schermen

  Mignolet biedt strijdend Standard uitweg

  Dost kon Standard nog voor de rust de genadeslag geven, maar hij botste alleen voor doel op de bast van Bodart. Geen 3-0 dus. Meer nog, aan de overkant stond Mignolet in niemandsland te kuieren. Dønnum pikte de bal mee en prikte hem buitenkant voet in het lege doel. De bezoekers vatten meteen weer moed.

   

  Vroeg in de tweede helft ging Mignolet opnieuw de mist in. Dønnum en Maouassa knokten om een hoge bal en de Brugse doelman torpedeerde beide spelers. Scheidsrechter D'Hondt ging op aangeven van de VAR de beelden bekijken en wees naar de stip. Dussenne plaatste de strafschop zelfzeker in het zijnet, net buiten het bereik van Mignolet.

   

  Club Brugge was zijn greep op de wedstrijd helemaal kwijt en verloor zichzelf, aangevuurd door een dol publiek, in de frustratie. Het liet zich meezuigen in het Luikse vechtvoetbal en mocht blij zijn dat Mata een schot van de mee opgerukte Dussenne kon blokkeren. Vuur en passie waren er te over, alleen liet de spelkwaliteit vaak te wensen over.

   

  Gaandeweg lag het spel steeds vaker weg. Die van Standard gingen er, geveinsd of niet, bij liggen en rekten de tijd waar ze dat konden. De beste Brugse mogelijkheid was nog een vrije trap in het halve maantje, maar Vanaken slaagde er niet in om Bodart te verschalken. Diep in de toegevoegde tijd werd de ultieme poging van invaller Izquierdo gesmoord.

  Knappe aanname van Dragus, maar die krijgt geen vervolg

  Nkounkou 'drinkt' van bekertje dat naar hem wordt gegooid

  Vanaken: "Gewoon onze eigen schuld"

  Ook voor Hans Vanaken was er lang geen vuiltje aan de lucht. "Je begint gewoon goed aan die match. 2-0 voor, niets aan de hand. Je krijgt dan de kans op 3-0. Die kan gemist worden, maar als je dan een ploeg die tot dan toe amper de middellijn gezien heeft eigenlijk een goal geeft..."

   

  "Na de rust probeer je om direct terug het tempo in de wedstrijd te brengen om die derde te zoeken. Dan krijg je die 2-2 binnen en kunnen zij weer hun geliefkoosde spel spelen", foeterde de tweevoudige Gouden Schoen. "We hadden geen echt grote kansen om het af te maken. Het is gewoon onze eigen schuld vandaag."

   

  "Als je in de eerste helft de 3-0 maakt, is de match normaal gezien gelopen. Nu geef je hen toch de mogelijkheid om terug in die match te komen. In de tweede helft is het een beetje pompen. Zij spelen met veel volk achter de bal en dan is het niet altijd gemakkelijk om openingen te vinden."

  Laifis: "Worden elke wedstrijd beter"

  Kostas Laifis kwam terug uit blessure en knokte zich met heel Standard naar een punt. "We hebben een geweldige wedstrijd gespeeld. Veel gelopen, alles gegeven. Ik denk dat we dit punt verdienen. Zo moeten we voortdoen."

   

  "Iedereen werkte voor elkaar. Ik ben zo blij voor de ploeg. Elke wedstrijd worden we beter", glunderde de ervaren Cyprioot.

   

  Voetballend was het nochtans niet je dat. "In dit stadion, met deze fans en deze sfeer is het niet altijd gemakkelijk om de bal in de ploeg te houden. Toch hebben we een paar goede counters gehad. Zelf heb ik nog een paar matchen nodig om mijn topniveau te halen."

  Bekijk de persconferentie met Clement en Elsner:

  Dønnum: "We zijn op de goede weg"

  De Ketelaere: "Onze tweede helft was niet goed genoeg"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 97. Einde. Veel strijd, maar weinig kwaliteit in Jan Breydel. Standard haalde op wilskracht een 2-0 achterstand op tegen een gefrustreerd Club Brugge. .
  3. tweede helft, minuut 95. De Brugse harten staan even stil wanneer Muleka ontsnapt, maar er gaan buitenspel én een overtreding aan vooraf. .
  4. Zes minuten extra. Dat valt al bij al nog mee, maar Standard komt flink in de verdrukking. Clement en Elsner verbijten de stress aan de zijlijn. Het is een heuse worsteling. . tweede helft, minuut 92.
  5. Gele kaart voor Hamza Rafia van Standard tijdens tweede helft, minuut 90
  6. tweede helft, minuut 90. Carcela en Rafia gaan vervelend doen bij een Brugse vrijschop. Die tweede trekt daar een spurtje voor en dat vindt D'Hondt wat overdreven: geel dus. .
  7. tweede helft, minuut 89. Benieuwd hoeveel tijd er bijgeteld wordt. Het spel heeft immers een paar keer lang stilgelegen. .
  8. tweede helft, minuut 87. Vanaken stuurt de vrije trap netjes naast de muur, maar Bodart heeft dat verwacht en ligt in de weg. Dit is de eerste echte doelpoging van Club in de tweede helft. .
  9. tweede helft, minuut 86. Opstootje! Na een Luikse overtreding gaan de poppen aan het dansen. Zelfs de brave Mechele mengt zich in het geduw en getrek. .
  10. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Standard, Collins Fai erin, Kostas Laifis eruit
  11. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Standard, Merveille Bokadi erin, Hugo Siquet eruit
  12. tweede helft, minuut 83. Siquet blijft sukkelen met krampen. Fai komt erin. .
  13. tweede helft, minuut 81. Bodart plukt aan de eerste paal een flauwe voorzet van Vanaken. Waar blijft dat Brugse offensief? .
  14. tweede helft, minuut 79. Raskin zit op zijn achterwerk. Als Standard zonder zijn vechtlust voort moet, wordt het een lastige slotfase. .
  15. tweede helft, minuut 77. Club Brugge heeft het echt wel moeilijk met deze Luikenaars. Tom Boudeweel.
  16. tweede helft, minuut 76. De tweede helft is een halfuur oud en Club Brugge heeft Bodart nog niet in de problemen kunnen brengen. Gek hoe zo'n wedstrijd kan keren, want Standard was een tijdlang nergens. .
  17. Siquet geveld. De jonge Siquet grijpt naar zijn onderrug. Hij is na een kopduel met de pas ingevallen Izquierdo slecht neergekomen. . tweede helft, minuut 73.
  18. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Club Brugge, José Izquierdo erin, Ignace Van der Brempt eruit
  19. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Club Brugge, Mats Rits erin, Ruud Vormer eruit
  20. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Standard, Hamza Rafia erin, Aron Dønnum eruit