79'
Simon Mignolet
79'
6 - 1

Club Brugge heeft een oplawaai van jewelste gekregen van AA Gent. De landskampioen slikte 6(!) doelpunten in een match die de Bruggelingen snel zullen willen vergeten. Het is van 2012 geleden dat Club in de eigen competitie nog zo'n cijfers om de oren kreeg, toen van Anderlecht.

AA Gent - Club Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: Na amper een kwartier staat Gent al 2-0 voor na even veel kansen. Dat de thuisploeg op dat moment niet achterover leunt, maar blijft drukken, was de sleutel tot het Gentse succes.

• Man van de match: Nurio Fortuna gaf een assist, versierde een strafschop en scoorde voor de rust, maar beperkte zich na de rust voornamelijk tot verdedigen. Tissoudali trok de lijn wél door en zal nog lang door de Brugse hoofden spoken.

• Opvallend: Deze pijnlijke 6-1 is een evenaring van de zwaarste nederlaag ooit voor Club. In 2012 verloor Club ook al met 6-1 op het veld van Anderlecht. Ook toen stond Philippe Clement aan het Brugse roer, al was dat als tussenpaus na het ontslag van Georges Leekens.

Bekijk de goals uit AA Gent – Club Brugge (6-1)

Club wordt overklast door een ontketend Gent

De Strijd om Vlaanderen tussen Gent en Club is per definitie een duel op het scherp van de snee en dat was ook deze keer niet anders. Dat de bezoekers uit Brugge met een derbyzege alleen leider konden worden, terwijl Gent op twee na laatste stond, wakkerde het vuur alleen maar aan.

Toch was het Gent dat - misschien vanop een Europese roze wolk - verschroeiend uit de startblokken schoot. Nog voor het kwartier had Nurio Tissoudali het openingsdoelpunt voorgeschoteld en won hij de strafschop waarop De Sart de Gentse voorsprong verdubbelde.

Club wist niet van welk hout pijlen te maken en dat was grotendeels de verdienste van Gent, dat de aartsrivaal uit Brugge geen seconde tijd gaf om op adem te komen. Net na het halfuur liet Vadis de 3-0 aanvankelijk nog liggen, maar wanneer Nurio de bal met wat meeval meekreeg, stond de drie dan toch op het bord. Club moest duidelijk herbronnen tijdens de rust.

Vanaken blijft naar de Gentse bank kijken:

Toverende Tissoudali duwt het mes nog dieper in de wonde

De tweede helft begon zuur voor Gent, want na enkele minuten moest aanvoerder Vadis al naar de kant. De gevolgen vielen al bij al goed mee, want vervanger Bezoes moest niet onderdoen. De Oekraïner snelde op het uur voorbij een paar Bruggelingen, waaronder een machteloze en vallende Balanta, voor hij de 4-0 in het verste hoekje schoot.

Bij Club lieten ze de kopjes nog niet hangen en wanneer Vanaken niet veel later de 4-1 met een knappe volley voorbij Bolat knalde, was het uitkijken naar hoe Gent daarop zou reageren. Het antwoord liet amper een minuut op zich wachten, wanneer Tissoudali de zoveelste keer dolde met de Brugse verdediging voor hij Depoitre de 5-1 voorschotelde.

Op een pijnlijke namiddag voor Club moesten de bezoekers de kelk tot op de bodem ledigen. Mignolet kreeg een lastige terugspeelbal van Mechele niet onder controle en tikte de zware 6-1-eindcijfers ongelukkig in eigen doel. Een historische derbyzege voor Gent, dat na de Europese kwalificatie nog wat langer op zijn roze wolk mag toeven.

Bolat fluistert bij opstootje iets in het oor van Lang:

Vanhaezebrouck: "We hebben het niet gestolen"

Julien De Sart: "Het is niet een verrassing"

Tissoudali: "Ik probeer weer te genieten op het veld"

90+1' tweede helft
90+1'

Een zege voor de Gentse geschiedenisboeken

Erik Lambrechts toont zich genadig en fluit af na 90 minuten. Gent droogt aartsrivaal Club genadeloos af met zware 6-1-cijfers. Voor Gent is dit een namiddag om te koesteren.

89'

Frustratie bij Vormer

Vormer kan deze vernedering niet slikken en dus trekt hij Bezoes onnodig neer. Intussen blijven de Gent-supporters olé roepen bij elke geslaagde pass.

87'

Dost kan niet op doel koppen

Sobol zwiert een voorzet voor doel, recht op de knikker van Dost, die zo'n kansen normaal gezien niet laat liggen. Maar dit is geen normale wedstrijd, zoveel is duidelijk.

83'

Mechele is het beu

Nadat hij wordt afgevlagd voor buitenspel gaat Tissoudali nog wat dribbelen bij Mechele, die de Marokkaanse balkunstenaar gewoon tegen de grond gooit.

80'
79'

Alsof het nog niet erg genoeg is ...

Mignolet krijgt een botsende terugspeelbal van Mechele niet onder controle, waardoor de bal hoogst ongelukkig in doel hobbelt!

77'

Club toont zich nog eens, al kunnen we het moeilijk geweldig noemen. Vormer komt tot een schotje, dat Bolat makkelijk kan oprapen.

71'

Malede kan niet afdrukken

Een zesde Gents doelpunt lijkt in de maak, maar na een nieuwe slalom van Tissoudali tikt Malede de bal te ver voor zich uit om Mignolet te belagen.

67'

De VAR keurt het goed!

Tissoudali leek net buitenspel te staan wanneer hij zijn sprint inzette, maar de VAR heeft het bekeken en de 5-1 blijft staan.

66'
66'

De Brugse hoop weer weggenomen!

Mocht Club al hoop gehad hebben, is die na een minuut alweer weg! Tissoudali slingert zich netjes tussen twee Bruggelingen heen en bedient Depoitre voor doel, die er vlotjes 5-1 van maakt.

64'

Vanaken mildert tot 4-1

Hans Vanaken neemt de verre hoekschop meteen op de slof en daar heeft Bolat geen antwoord op!

63'

Club krijgt een hoekschop en daar moet het vanmiddag al blij mee zijn. Kunnen de bezoekers hier gevaar uit puren?

63'

Na een heerlijke crossbal van Depoitre kan ook Castro-Montes trappen. Alleen eindigt zijn schot op het been van een bezoeker. Nu wil iedereen scoren!

62'
60'

Bezoes doet de boeken toe!

Club moet de kelk tot op de bodem ledigen! Bezoes rent voorbij drie Bruggelingen, waaronder een vallende Balanta. Met een gekruist schot maakt hij er droogjes 4-0 van!